Summering av helgens SM-tävlingar

Lasse Gullstrand med sin abborre på 1,4kg Lasse Gullstrand med sin abborre på 1,4kg

Efter en hel helgs fiske och 75 mil i bil igår har jag(Erik) tagit ledigt idag och har därmed lite tid över för en summering av helgens tävlingar.

Det började med lördagens tävling. En tävling som jag hade väntat ända sedan i höstas(?) då arrangören och tävlingsvatten släpptes. Veckorna innan och ännu längre än så har jag och Martin pratat en hel del om både taktik inför den individuella tävlingen och även några inslag där vi bollat taktiken för våra två respektive lag.


Hur som helst så valde jag och Martin inte helt oväntat mellan samma fiskeplatser då vi fiskat samma områden på Norsjön genom åren. När tävlingen började närma sig så klarnade taktiken allt mer. För min del innebar den att gå långt och hoppas på att bli ganska själv. Vilket lyckades bra då vi endast blev 5st(Jag, Martin, Anders Rimmervik, Johan Sjölen och en junior) på ett stort område och alla fick fiska sina egna "fläckar". 
Vi började alla ganska nära varandra en bit ut på sjön men särade på oss ganska snabbt och vi alla fick fisk. Jag tyckte att jag fick bra antalsmässigt men det var dessvärre ett för dåligt snitt på dem. 
Efter ett kortare flytt och några bra hål så kände jag dock att jag var skapligt med och Martin kom mot mig där jag fått bra och vi kunde konstatera att vi låg ganska lika till vid det tillfället.

Vi letade fisk tillsammans ett tag innan jag vek tillbaka för att borra bortanför där jag fått som bäst samtidigt som Martin fortsatte utåt och Martins drag blev det rätta när han lyfte 1,5kg på slutet och spurtade till sig en bronsmedalj på 8,2kg. Endast 80gr före Leif Lothström på en fjärdeplats.
För egen del så räckte det till 6,8kg och en 8:e plats.

Vår "stuga" gjorde ett näst intill otroligt resultat då vi på 5 personer alla var topp 11.

Vann gjorde Tomas Jonsson ifrån Storfiskarna på imponerande 9,3kg. Länk för resultat finns i tidigare inlägg.

Inför söndagen så var mina stugkamrater ifrån Sveg stora favoriter, särskilt efter lördagens prestationer. Jag hade dock bra koll på deras taktik och kunde därför välja en taktik som skulle kunnga göra oss(jag, Lasse Gullstrand, Jan Rönnbäck och Peo Liss) till ett hot mot deras erövring av guldet. 
Som jag såg det så fanns det 3 bra områden att välja mellan och då Sveg skulle gå till 2 av dem så fick vi gå på det tredje och välja ett av områdena de skulle gå på. 

Då Peo och Janne ville gå lite längre så stannade jag och Lasse i startviken och startade endast 200m ifrån målfållan. Starten var dock ganska dålig för oss och efter ett tag letade sig Lasse utåt mot öarna och jag fiskade fast mig på en liten grundtopp där jag fick mycket i antal. Men som den föregående dagen så var majoriteten åtrigen för liten och efter 1,5 timme när jag börjat uppfatta att det inte riktigt skulle räcka så stack jag ut på Lasse och han sa att han hade runt 4kg och jag hade ungefär 2,5kg.
I samma veva fick jag meddelande ifrån Janne som sa att han hade 1,5-2kg. Liss hade vi ingen aning om. 

Under den närmaste timmen plockades det på lite småfisk med vikten ökade inte så fort som vi hoppades och Lasse begav sig iväg på fisksökande. Efter ett tag såg jag att han blev kvar på en fläck och jag begav mig dit. Jag tänkte att nu får det bära eller brista och vi kan sammanfatta det ganska enkelt. Det bar helt enkelt, vi hade kanonfiske båda två den sista 1,5 timmen. När tävlingen var slut så hade Lasse runt 9kg och jag hade runt 7kg. Lasse som gjorde en jättebra tävling fick även en jättefin abborre som är på bilden ovan.

Väl vid målfållan så blev det en nervös väntat och vi fick se många lag lyfta ur många fina påsar. Men det var inget lag som hade lyckats fullt ut. 
När Janne och Peo kom in i fållan och vi frågade hur det gått så gissade dem på 4,5 respektive 7kg. Vilket fick oss att förstå att vi nu hade en riktigt bra chans här. Väntan i invägningskön blev spännande och jag såg att Martin och svegarna hade fina påsar allihopa och förstod att det skulle mycket till för att de inte skulle vinna. För vår del stannade vågen på 27,4kg vilket var lite över förväntan. Vilket givetvis var positivt, Sveg tryckte vågen i botten och fick splitta fisken på två påsar för att konstatera att de hade 33kg.

Sveg vann överlägset på sina 33kg och när Jämtlandskroken ropades upp som trea så förstod vi att vi skulle bli tvåa. Vilken var riktigt skönt då vi hade genomfört tävlingen på ett riktigt bra sätt och haft en bra taktik. Åt sveg var det inte mycket att göra den här dagen.

För min del innebar silvret att jag nu har kvalificerat mig till nästa års Pimpel-SM tre gånger i lag. Lag-silver på Ösjön, Dalarnas DM och igår på Norsjön. Vilket i sig är komiskt då det normala år brukar kännas väldigt svårt att lyckas ta sig dit.

Tack alla inblandeade för en kanonhelg!

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln