Summering Del 2

Pallen HS(de tre högsta vikterna) på Lag-SM uppe i Norsjö. Pallen HS(de tre högsta vikterna) på Lag-SM uppe i Norsjö.

Nu var det endast Pimpel-SM 2015 kvar som ”storhelg”, SM som fått lite konkurens utav Lofsdalspimpeln som med sitt udda men framgångsrika koncept lyckas locka hundratalsfiskare varje år. Hur gick det då? Som bekant så plockade Storfiskarnas Thomas Jonsson hem den individuella titeln och Sveg var totalt överlägsna i lagtävlingen.

Några 10-tals mil söderut så var Stefan Spännar tävlandes för Ovansiljan helgens man. Stefan som lyckades knipa penningpriser bägge dagarna med en 2:a och 3:a stod även som totalsegrare över två dagar med den fina platssiffran 5.

Hur gick det då i Pimpelsport Cup som inför den sista deltävlingen hade 6 möjliga totalvinnare med Jonas Gustafsson och Martin Södergårds(18p efter Jonas) i topp. Då Jonas missade poäng och Martin kunde räkna många nya fräscha poäng så blev segern i Cupen tämligen komfortabel före Thomas Larsson som även han lyckades lyfta sig förbi Gustafsson. Bernt Berggren som länge låg i topp slutade på en fjärdeplats.

I söndags(söndag 19/4) så var det återigen dags att beträda Norsjön för norrlänningarna. Det var dags för det årliga Norrdonsnappet. Janne Johansson som sedan tidigare hade fyra(4!!) stycken andraplatser fick äntligen kliva längst upp på tronen och skina ikapp med vandringspriset. Den här gången hade han marginalerna på sin sida och kunde vinna med 2hg före Per Danielsson. Resultat finns på Norsjös hemsida/blogg.

För egen del så har det vart en av mina bättre säsonger, trots uteblivna segrar så har jag lyckats samla på mig tre stycken andraplatser och totalt 8st topp 5-placeringar. Med 4:e platser på Cancerpimpeln(160deltagare), Bybergspimpeln(ca: 150 deltagare) och Vikinganappet(194 deltagare) som mer utstickande. Utöver det så har jag en ny bästa placering på individuella SM där jag var 8 i HS och hade den 9:e högsta vikten totalt. Lägg därtill 2st silver i LAG som hamnar högt upp på min meritlista. Så sammanfattningsvis så känns det som att jag har gjort många bra tävlingar utan att allt har klaffat fullt ut, vad det beror på? Det får jag helt enkelt fundera på i sommar.


Jag hade tänkt mig att göra en 10-topplista, men då jag inte kunde rangordna så kommer de här istället utan inbördes ordning.

- Matilda Leijon, Martins genidrag att rekrytera Matilda som Korrespondent kan vara det bäste som har hänt Pimpelsport. Intressant läsning om hur det är för yngre tjejer i en mansdominerad sport. Det här tror jag kommer gynna tävlingspimpeln på sikt.

-Mållången, det är möjligt att jag är partisk på den här punkten. Men fler måste börja förstå att Mållången är en av Sveriges bästa tävlingssjöar. Mållången som nu har levererat segrarvikter på +10kg två år i rad. Jag hoppas verkligen på ett högre deltagarantal nästa år.

-Leif Lothström, man kan aldrig sluta förvånas av den mannen som knappt tävlat i vinter men ändå radar upp fina placeringar efter varandra.
Läs bara SM 2014: guld ind och guld lag,
NM 2015: Silver ind och guld lag
SM 2015: 4:a ind och 5:a i lag
Lägg därtill en vinst på Mållången med nytt sjörekord på nästan 18kg!?!

-620, är så många som nu gillar Pimpelsport på Facebook. Det är även siffran som gör oss självgoda nog att kalla oss nordens största forum för pimpelfiskare.

-Pimpelfantaster, många är dem som reser hundratalsmil varje vinter och förgyller våra tävlingar. Pelle Ernst, Mikael Andersén och Tomas Leijon är några av dem, men ingen är heller glömd!

-Bloggar, allt fler personer och klubbar har egna bloggar. Tillsammans med Facebook är det våra bästa kanaler idag och är ett måste för att få ut information och öka intresset!

-Påsken, den fina högtid som är som är tävlingspimplarens julafton. Där de får pimpla av sig så mycket de bara orkar. I år så fick vi dessutom göra det på bra isar!

-HDH-Cupen, den är en jättefin start på säsongen och intresset börjar på topp redan i november.

-SM, det går inte att glömma SM på en sådan här lista. Det är helt enkelt den största kraftmätningen mellan pimpelfiskare. Svårigheterna ligger dock i att lyckas ta sig dit.

-Arrangörsklubbarna, som tar på sig arrangemang som SM, NM, större tävlingar och även en vanlig insatstävling. Det är ni som får pimpelsverige att leva!

Tack för iår!
Säsongerna är ännu inte helt slut för alla, men jag börjar invänta rockenkläckningen i början på juni nu.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln