Mormyska SM, dag 1

Då var det dags för mormyska tävling igen...!

Tävlingarna drog igång på lördags morgonen klockan 08:00 med första rutan. Efter tre timmars fiskande vägde jag in 1714 gram och blev tvåa på det i herrseniorklassen. Etta blev Mats Larsson (Gnesta SFK), trea blev Peter Eriksson (Torshälla SFK), fyra blev Johan Axelsson (Trosa AFK) och femma Sören Börmark (Nordmarksfiskarna). Det kändes riktigt bra och förhoppningarna var stora inför andra rutan för dagen.

Lika bra som det gick i första rutan, lika dåligt gick det i andra. Min vana trogen hittade jag inte fisken. Med 459 gram blev det en 38:e plats. Etta i rutan blev Thomas Axelsson (Tunabygdens SFK), andraplatsen knep Peter Eriksson (Torshälla) och trea blev Putte Carlsson (Enskede SFK).

Ett ras för mig till en sammanlagd 16:e plats med 40 platspoäng känns verkligen inte något vidare värst. Etta inför söndagens avgörande sista ruta är Peter Eriksson (5p), tvåa är Mats Larsson (7p) och trea är Thomas Axelsson (8p).

Personligen får jag sikta in mig på att försöka ta en topp-10-placering. Med lite hjälp av de som ligger före så kan det gå. Viktigt är dock att slå Johan Axelsson och Andreas Wetterhall på sista rutan ;) ...!

I övriga klasser ser topp tre ut enligt följande:

Junior:
1. Johan Kindlundh (Trosa AFK), 3p
2. Tobias Lind (SFK Ljusnan), 5p - 1730g.
2. Fredrik Härnes (Nordmarksfiskarna), 5p - 1288g.

Damsenior:
1. Agnes Karlsson (FK Ulriksforsarna), 3p
2. Josefin Hammargård (FK Ulriksforsarna), 5p
3. Leena Wahlberg (Jakobsbergs SFK), 6p

Herrveteran:
1. Timo Jumisko (Södertälje SFK), 13p
2. P-O (Pilo) Lindstrand, 14p
3. Markku Kalliokoski ( SFK Gästrikarna), 15p

Damveteran:
1. Sanna Karlsson (FK Ulriksforsarna), 3p
2. Solveig Svee (Jämtlandskroken), 8p
3. Kerstin Danielsson (FK Skinnkroken), 10p

/Marino