Summering Norsjöhelgen

Det finns många stora pimpelhelger, men frågan är om inte den som passerade i Norsjötrakten är en av de häftigaste man kan uppleva som pimpelfiskare? Det var nog i alla fall känslan för flera av oss som besökte arrangemangen i år.

Vårt ”eget” 20 man starkt gäng, flera hämtade ur Sverigeeliten (vågar jag påstå), packade bilarna under fredagsmorgonen för att bege oss upp till det första stoppet på Tavelsjön utanför Umeå. En internkula med representation från Stockholm, Örebro, Hälsingland, Gästrikland, Dalarna, Västmanland, Södra Älvsborg och Sveg samt med tillskjutande inslag av Västerbottens pimpeless i form av Anders Rimmevik och Stefan och Johan Gotthardsson resulterade i ett enormt slagkraftigt startfält.

3,5 timmes fiske men flygande start och endast 15 min ingång gjorde att de flesta började fiska direkt i startområdet för att därefter söka sig en bit allt längre bort. Och det skulle visa sig att både abborren och mörten var på g! Jag lyckades vinna tävlingen strax före Magnus Eriksson och Jesper Dyberg. Alla vi tre passerade 18 kg-strecket och 13 st ytterligare 10 kilosvallen. En grym inledning på helgen på ett av Sveriges bästa tävlingsvatten. På så vis tog jag även hand om ledningen i den interna touren som bestod av deltävlingarna Tavelsjökulan, Järvträsknappet och Norrdonsnappet. I cupen fördelades poängen ut enligt följande bland deltagarna:

5 poäng till 1:an
4 poäng till 2:an
3 poäng till 3:an
2 poäng till 4:an
1 poäng till 5:an
0 poäng till resterande cupdeltagare

Tourleaderkepsen på för min del inför Järvträsknappet alltså…

Efter en kväll i goda vänners lag, där Ulf ”Ulfvicii” Stener spelade hitlåtar från pimpelpodden på löpande band på Norsjö Gästgiveri, var vi åter redo för tävling på lördagsmorgonen. 12 år efter senaste besöket för min del på Järvträsket valde jag liksom många andra ur vårt gäng att gå en bit bort på sjön. Till denna tävling hade dessutom Pimpelsport cup-ledaren Per ”Chefen” Nilsson anslutit i syfte att ta ytterligare cuppoäng i det drygt 300 deltagarstarka startfältet. Frågan var om hans norrlandssatsning skulle bära eller brista?

När krutröken väl lagt sig efter tävlingen visade det sig att ”vårt gäng” lyckats lägga beslag på flera av topplaceringar. Bäst av samtliga blev den som rest längst, Knallens ess Andreas Möller Nygårds, som tog en av karriärens allra främsta segrar på närmare 11 kg före Skellefteås Kristoffer Löfroth och Johan Markström. Chefen slutade 4:a, jag slutade femma och i övrigt återfanns Jesper Dyberg och Erik Södergårds långt framme i resultatlistan. Här var det främst mört, med inslag av gädda(!), som genererade i bra vikter. Möller inkasserade alltså fem poäng i touren före mig, Jesper, Erik och Hans Erlingsson. Efter en bit mat och härligt samkväm under lördagskvällen väntade slutligen fem timmar på storslagna och klassiska Norrdonsnappet.

Med perfekta förutsättningar på isen kom många ur vårt tillresta gäng bege oss långt bort på tävlingsområdet, vilket skulle visa sig vara en lyckad strategi. Väl iland igen kom nämligen Svegsonen Daniel Eriksson väga in nytt sjörekord, 23 kg, före klubbkamraten Hans Erlingsson på 22 kg. Därefter kom Jesper Dyberg trea, Chefen Nilsson 4 och jag sexa. Ett helt otroligt fiske där topp 52 i tävlingen togs sig över 10 kg.

I helgcupen lyckades jag alltså ta ytterligare två poäng och kunde därmed hålla undan för Jesper som tillsammans med Andreas Möller var de som hotade inför finaltävlingen. 11 poäng (5,4,2) av 15 möjliga är jag grymt nöjd med mot detta stenhårda motstånd. Jesper blev tvåa på 9 poäng (3,3,3) och trea Hans Erlingsson på 5 poäng (1,4) där totalvikten (42 kg) blev avgörande mot Daniel Eriksson (5), Andreas Möller (5) och Erik Södergårds (2,2,1) som också samlade 5 poäng vardera.

I pimpelsport cup blir det sannerligen kross av poängrekord i år. Chefen och regerande mästaren Jesper tog alltså poäng i båda de välbesökta deltävlingarna under helgen och blir omöjliga att slå totalt trots att jag och några till gjorde vad vi kunde för att utmana dem. Vi andra får som sagt slåss om platserna 3-10. Men vem som vinner, ja det är fortfarande öppet och vi lär se en stentuff duell när cupen avgörs på Vikinganappet på påskdagen. Chefen har dock på förhand segern i sitt grepp!

En grymt inspirerande och trevlig tävlingshelg är alltså till lagd till handlingarna. Suveräna arrangemang (som vanligt) av arrangörerna av Järvträsk och Norrdons och ett grymt härligt och glatt gäng som man stortrivdes med från start till slut. En helg vi med säkerhet kommer göra om när den passar i pimpelschemat!

Imorgon kommer en fullspäckad pimpelpodd, den rekommenderas!

Vi ses i påsk!
Martin

Etiketter: tävlingsrapport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Claes » Pimpelpodd - Varmkorv:  ”Göran Ingvald i linköping har lite större spolar till sina spön och verktyg för ..”

  • Johan Händig » Tävlingshelg i Umeå:  ”Grattis till vinnaren. Ser framemot fler tävlingar under det innevarande året. ”

  • Calle » Pimpelpodd och genomgång av SM:  ”Stämmer bra. Lag nedanför gränsen hade INTE över 50 fisk. Eller vi kanske hade 5..”

  • Utfyllnadsfiskarn » Hjälp oss!:  ”Jättebra podd ni har! Utveckla gärna det där med utfyllnadsfiskare. Vilka som är..”

  • Stange » Hjälp oss!:  ”Örebrodistriktet klart ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln