In i +30 kg klubben!!

I torsdags pratade jag med F Samuelsson via telefon. I samtalet sa han bland annat att F Ankarberg funderade på att göra en "grej" av +30 kg klubb för pimpelfiskare som lyckats fånga just över 30 kg på en pimpeltävling. Idag var det dags för mig och Daniel Åslund, FK skinnkroken, att joina klubben efter ett grymt fiske på Avafjärden!!

 

Min vinnarvikt, som var några ynka gram mer än Daniels vägdes till 33238 gram!! Daniel och jag fiskade på samma ställe i drygt två timmar. Mitt stora misstag gjordes före tävlingen när jag "endast" tog med mig en extrapåse ut på isen, men vem f*n trodde egentligen att fjärden skulle vara såhär bra...!? Efter 1,5 timme var finnkunten (ca 23 kg) småckfull och extrakassen hade börjat användas. En dryg halvtimme senare gick den sönder av vassa abborrtaggar och ingen annan på en kilometers avstånd hade en extrapåse. Fisket började dessutom bli lite sämre och jag tror att jag hade uppmot 28-29 kg redan då (dock väldigt svårt att beräkna). Fisken var runt 80- 120 gram på 1,5- 2,5 meters djup kan tilläggas. Efter samtal till kusin Erik i hopp om att kunna få en påse av honom (som var cirka 1 km bort) så fick jag svaret att han nog behövde sina själv och att fisket var lika bra där också! Jag var med andra ord tvungen att ge mig av mot starten för att finna någon påse och en kilometer i stopföret med omkring 30 kg på ryggen tog nästan en halvtimme att forcera, och då tycker jag ändå att jag har konditionen på min sida...

 

Resultatet blev att Daniel, som började meta på taffs när jag begav mig av, sånär hann ikapp mig viktmässigt. Själv fick jag tag i en ny påse (tack till pås-givaren!) och kunde fiska till mig några kilo den sista tiden på tävlingen. Jag vill också tillägga att jag fick igång fisken otroligt bra med 42:ans förtyngda Kajpirk!! Efter ett tag gick jag dock över till 47:ans Kaj och 12:ans krok även om jag tyckte dom som sagt var piggare på 42.an och 14:s krok. Är vikten det mesta som fångats på en kajpirk kan jag väll passa på att fråga tillverkaren själv??

 

Kusin Erik blev trea på retliga 29,9 kg och Antti Kallo fyra på 29,3 kg. Nära att två till PK Nordicare kom över 30 kg-strecket alltså. Herrveteranklassen vanns också den av PK Nordic genom Jan Erik Granlund på drygt 23 kg! Tvåa Lars Åke Hagström och trea Arne Östman, både från SFK Storfiskarna. Damklassen vanns av regerande SM vinnaren Ulla Britt Taflin, Bottennappet, på drygt 14 kg före Malin Persson, FK Skinnkroken på 9,5 kg och trea Anneli Koljonen på 5,4 kg. Kan tilläggas att halva startfältet var över 10 kg idag, grymt jobbat!!

 

/En glad Martin med skinnflådda händer