Sportfiskarnas grenansvarige Marino in action! Sportfiskarnas grenansvarige Marino in action!

PIMPELSPORT MORMYSKA CUP 2017

Följande regelverk skall tillämpas:

Pimpelsport Mormyska Cup
består denna första säsong av 8 deltävlingar från söder till mellersta delen av landet. Tanken är att sprida ut dem så gott det går geografiskt.
De tio mormyskafiskare med högst vikt på respektive deltävling får poäng efter följande system. Vinnaren får samma poäng som det totala antalet deltagare på tävlingen, därefter får tvåan 75% av det totala antalet deltagare (avrundat till närmaste halvpoäng), trean 65%, fyran ytterligare 10% mindre till och med plats 7 för att sedan bli 5% mindre för varje placering ned till plats 10 (man kan dock få som minst 1 poäng om man är bland de 10 främsta på tävlingen).

Om en mormyskatävling sker i flera deltävlingar under en dag eller helg gäller det sammanräknade resultatet i tävlingens deltävlingar, precis som under t.ex. SM, VM-kval (vilket kommer vara två av deltävlingarna) eller lördagens och söndagens tävlingar på Mormyskafestivalen.

Under SM kommer poängen beräknas på annat sätt så tävlingen inte blir fullständigt utslagsgivande. Vinnaren kommer få 1,5 gånger antalet poäng som genomsnittet av antalet deltagare på de tävlingar som genomförts i cupen före SM. I övrigt fungerar procentsatserna som ovan.

Den med flest poäng efter att alla deltävlingar genomförts är vinnare av Pimpelsport Mormyska Cup år 2017 och erhåller därmed ett vandringspriset. En förutsättning för att vinna cupen är dock att deltagaren har lyckats få poäng på minst två deltävlingar. I denna cup deltar alltså alla oavsett klass.

Deltagande i Mormyska Cup sker automatiskt om man deltar i en deltävling. Önskar man inte delta i Mormyska Cup är det bara att maila undertecknad så tas du bort från tävlingen.
Ex. på poängutdelning för 32 deltagare på mormyskatävling XXX.
1. 32 poäng
2. 24 p (75%)
3. 21 p (65%)
4. 17,5 p (55%)
5. 14,5 p (45%)
6. 11 p (35%)
7. 8 p (25%)
8. 6,5 p (20%)
9. 5 p (15%)
10. 3 p (10%)

Obs! Om någon av ovanstående tävling ställs in så ersätts den inte per automatik med annan tävling. Dock kommer vi, med tanke på att det är relativt få tävlingar, försöka hitta eventuella ersättningstävlingar samma helg.