BLOGGEN

Under sommaren så har vi tänkt köra några informativa poddar där vi diskuterar lite olika ämnen. Nu vill vi ha förslag av er om vad ni vill höra för något?

/Erik och Martin

Läs hela inlägget »

I februari så var det som bekant VM i mormyska. Nu har Daniel Ahlgren som var med och tävlade skrivit ihop en rapport ifrån hans egen synvinkel av mästerskapet. Daniel som tog brons på SM i sveg i början på April och sedan kvalade till nästa års SM. 

Läs hela inlägget »
fr v: Micke Engvall 3:a, Jonas Gustafsson 2:a och Vinnaren Jesper Dyberg fr v: Micke Engvall 3:a, Jonas Gustafsson 2:a och Vinnaren Jesper Dyberg
Totalcupen är oförändrad efter den sista deltävling och därmed tar Jesper Dyberg hem årets Cup ganska komfortabelt före Jonas Gustafsson och Micke Engvall.

I Damcupen så spurtade Lena Engstedt in och tog segern på otroliga 77 poäng. Hon har vunnit 2 deltävlingar iår och är helt överlägsen med 77p mot tvåans 40p.

I juniorcupen vinner Ludwig Hedberg, där uppstår dilemmat att det är dem som har fler poäng men med bara tagit poäng i en deltävling. (Man måste enligt reglerna ha tagit poäng i 2 deltävlingar) Vi gratulerar Ludwig som tagit poäng i 3 deltävlingar till segern i juniorcupen. Ett stort grattis till Jesper och Lena också!
Läs hela inlägget »
1. Steve Björk, 2. Kjell Moberg, 3. Andreas Antilla 1. Steve Björk, 2. Kjell Moberg, 3. Andreas Antilla

Det blev hemmaseger i det anrika Norrdonsnappet på Norsjön. Steve Björk, som haft en riktigt fin säsong, mäktade med att lyfta styva 9 kg på fem timmars fiske vilket visade sig vara mest av samtliga i det stora och starka startfältet. Tvåa kom Storfiskarnas ess Kjell Moberg och trea Luleås dito Andreas Antilla. 

En ordentlig summering om tävlingen och PSC 2019 kommer inom kort. Erik är på väg från semester på Barbados och Martin är nybiven pappa. Så därför har det tagit lite längre tid än vanligt att få allt på plats. Men den som väntar på något gott....

http://www.norsjosfk.se/competition/norrdon_result/2018_norrdonsresultat.pdf 

Läs hela inlägget »
Fjolårets vinnare av Norrdonsnappet, Leif Ekman Fjolårets vinnare av Norrdonsnappet, Leif Ekman
På söndag är det dags att avgöra årets mest prestigefyllda pimpelcup, Intropris PSC 2018!

Frågorna inför den sista deltävlingen norrdonsnappet är många.

Kommer Jesper Dybergs poängskörd stå sig? Kommer Jonas Gustafsson åka upp för att utmana? Och kommer tävlingen locka så pass många att exempelvis en vinst för Niklas Gottardsson eller Andreas Antilla kan räcka till total seger?

Annars känns det som att det även finns ett gäng hungriga atleter från Storfiskarna, med fjolårsvinnaren Leif Ekman i spetsen, som vill utmana i deltävlingen. Och givetvis blir årets bronsmedaljer från NM, Uffe Keinström, en het förhandsfavorit! 

Norra Sveriges största femtimmarsutmaning ger oss alla svaren på söndag, håll i er till dess!!
Läs hela inlägget »
Etiketter: psc

Erik Tikkanen som under några års tid agerat Sportfiskarnas grenansvarig inom pimpel har avsagt sig uppdraget. Erik, som så sent som i helgen var aktuell som lagkapten för det svenska landslaget, har gjort ett fantastiskt arbete och kommer säkert bidra till pimpelsportens utveckling på andra sätt framöver. Pimpelsport tackar Erik för det som varit!

Calle Andersson i Sportfiskarnas valberedning skriver följande:

Hej och Tack Erik Tikkanen för suveränt arbete genom åren som Pimpelansvarig i Sverige. (Sportfiskarna)

Jag som 1 av 4 i valberedningen Sportfiskarna fick i uppdrag att gå ut via Facebook och fråga om det finns intressenter för uppdraget Pimpelsansvarig samt nedan tävlingsgrenar.

Vi tackar även Lennart Jonsson för underbart arbete i grenen Traditionellt Mete.

Samt Mia Hammarlund för toppenarbete inom grenen Hav.

3 Lediga positioner inom Sportfiskarnas grenar således !

Är du själv intresserad eller har tips på någon lämplig person, kontakta valberedningensordförande Björn Carlström Mobilnummer 070-3322615 eller epost bjorn@ezze.se

/Calle

Läs hela inlägget »
Segrare i PMC 2018, Thomas Axelsson. Segrare i PMC 2018, Thomas Axelsson.

Sista deltävlingen i PMC gick av stapeln på Fisksjön (förra årets Mormyska SM-vatten). Tävlingen lockade 45 deltagare och fisket var lämnade inget att önska, i alla fall inte för en del.

Svein Kristiansen lyckades pilla upp nästan 13 kg i första rutan. Även Pär Danielsson klarade av att bryta 10 kg gränsen vilket får sägas vara rätt stöddiga vikter på mormyska. Svein fisk totalt ihop dryga 17 kg på två rutor, men det räckte ändå inte till seger. Han fick se sig besegrad av Jörgen Grankvist som var jämnare i sitt fiske och tog platssiffrorna 4 i första rutan och 1 i andra medan Svein hade en 1:a i första men lyckades inte hålla nivån utan fiskade sig "bara" till en 11:a i andra.

Årets gigant Thomas "Mr Sweden" Axelsson gick dock bet denna lördag och hamnade på en 11:e plats totalt. Trots detta debacel tog han hem årets PMC med förkrossande 156 poäng, dubbelt upp jämfört med tvåan och förra årets segrare Lars Jansson.

Vi gratulerar Mr. Sweden till en fantastisk mormyskasäsong och hoppas PMC blir än ännu större succe med ännu fler deltagare nästa år!

Tack alla deltagare för i år, vi ses på isarna i januari igen.

/Marino

Läs hela inlägget »

En dryg vecka efter karriärens största framgång kommer en summering från Sveriges i särklass hetaste mormyskajunior Arvid Einarsson.

Mitt Mormyska sm 2018

Jo så här vare att från början så hörde jag att folk sa att de var dåligt fiske på linsellsjön så ja hade inga höga förväntningar, när ja väl kom ut på rutan så började ja länge ut, och när startskottet gick så var de bara och leta, i 4e hålet så fick ja en 150 gr abborre och 2hål efter en sik på ca 2hg, inga hade fått något änn för utom jag i de området ja var i så de va bra.sen såg jag att de blev en klunga lite längre ner på rutan och ja borrade mig dit, när jag kom vid kanten av klungan så fick jag 4-5 mörtar där så jag mäska och lämna kvar pinnen, sen så var de bara och fortsätta och leta, och ca en halvtimme senare så hittade jag mörten och de var bara och sitta och dra men dom var bara ca 10-20 gr och innan tävlingen avslutas så har jag 186 st vilket resulterade 2,7kg och andra högsta vikt.

Deltävling 2så tänkte jag att de är bara och borra på, och efter en halvtimme så blev de en klunga så ja gick dit och alla sa att de var bara lite små abborre där, och då så slog jag på ca 5-6hål innan jag fick 12 i ett hål, och alla kom och borra ner mig,sen dog fisket av där så ja gick iväg en sväng men fick inget, så då bestämde jag mig för och prova gammel hål och jag tästade ett hål som var ca 10 meter från hålet där ja fick fisk men inget så ja borrade imällan dom två hålen och där var de fisk, och innan tävlingen är över så hade jag 58 st vilket resulterade en total seger på den deltävlingen, och de resulterade sm guld i junior, och en näst högsta vikten på totalen och en biljett till VM kvalet.

Dagen efter då VM kvalet skulle avgöras, den första deltävlingen så fick jag bara en mört och en sik vilket resulterade 9onde plats.. Men däremot så deltävlingen efter så kände jag att de är nu de avgörs, dock så fick nästan ingen fisk den första kvarten men helt plötsligt så blev de en klunga längst upp i hörnet men det var helt orört på en fläck så ja gick dit och direkt så tappade ja en bättre abborre eller sik så jag tog fram ett vanligt spö med 0,18 lina och knöt på en 10a guld mormyska med mask och 2hål så fick jag en abborre på ca 6hg!, 3hål senare så drog ja en 9hg abborre och sen en sik på 2 hg och några små abborrar. På invigningen ser jag att jag har överlägset största påsen och de blev 1,5kg! Vilket resulterade en 3e plats på VM kvalet Och blev då med i de nya team Sweden ice. Och har hört att VM kanske skulle bli i Mongoliet eller Litauen, En otroligt lyckad helg för min del som jag sent kommer att glömma.

/Arvid Einarsson

Läs hela inlägget »
Etiketter: mormyska


Inför NM i pimpel på hemmaplan var förhoppningarna stora på det svenska pimpellandslaget, inte minst eftersom att NM på hemmaplan brukar innebära stora framgångar. Senast Sverige hade hemmaplan, i Sveg 2015, togs utöver en rad klassegrar den prestigefyllda nationstävlingen hem utan större bekymmer. Gången innan det, i Falun 2012, var Sverige förkrossande överlägsna. Men man kan sällan leva på gamla meriter och i år blev det en minst sagt tuff tillställning för det svenska laget.

I ett enligt rapporter prickfritt arrangemang kom däremot inte fisket att leva upp till de högst ställda förväntningarna. Vissa kom till och med att få det tufft att få fisk överhuvudtaget. Och det tröga fisket visade sig inte passa svenskarna och deras taktik på samma sätt som det passade Finland och Norge.

Det fanns förvisso svenska ljusglimtar, främst erfarne NM deltagaren Lars ”Mr Magic” Sundberg som vann herrveteranklassen, Josefin Andersson som blev tvåa i damjunior samt Ulf Keinström som blev trea i herrsenior. Men det var också de tre ind medaljer Sverige fick med sig från Luleå. I nationstävlingen blev Sverige rejält distanserade av både Norge o Finland.

Att Sverige gjorde sitt allra bästa tvivlar nog ingen på, men den här helgen stämde det helt enkelt inte. Lita på att Sverige kommer vilja ha gruvlig revansch nästa gång NM går på hemmaplan.

Kompletta resultat:
http://nya.sportfiskeklubben.nu/sites/sfk/files/NM-Pimpel%202018.pdf

Läs hela inlägget »
Etiketter: nm

SENASTE INLÄGG

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV