BLOGGEN

Nu har ni chans att påverka tävlingsfisket.  Sportfiskarna söker en ny tävlingsansvarig.
Det vore ju kanon om det skulle bli en tävlingsansvarig ifrån vår gren pimpel som skulle få tjänsten. Så har ni några namn eller om ni själva känner att ni är rätt namn. Tipsa eller sök!

Vi på Pimpelsport har tipsat en känd pimpelprofil i Stockholmsdistriktet att söka och vi ger honom vårt fulla stöd. Vi tror dessutom att han kommer göra nytta för tävlingsfisket i stort och pimpelfisket i synnerhet.

Det blir spännande att följa det här under hösten då den sista ansökningsdagen är 15:e oktober.

Läs hela inlägget »
Årets Eldsjäl Peo Nilsson Årets Eldsjäl Peo Nilsson

Då var omröstninge av årets Eldsjäl avslutad och den som blev utsedd till årets Eldsjäl inom pimpelsverige 2017 blev Peo Nilsson!

Som vi nämnde i motiveringen så är Peo den som lägger ner mycket tid och energi på sin hemmaklubb Bergsfiskarna och dess ungdomsverksamhet. Dessutom så åker han runt på företag, kommuner och skolor för att får fler fiskeintresseradet. Speciellt ungdomar!

Så Peo är sannerligen en värdig Eldsjäl!
Grattis!

Läs hela inlägget »

Omröstningen av årets eldsjäl är avslutad.
Det blev en jämn batalj och för att dra ut på spänningen ytterligare lite så går vi ut med vem som blev årets eldsjäl på onsdag.

Vi kan dock avslöja att den med flest röster hade ca:28% och den med näst flest hade runt 26% av rösterna.

/Erik

Läs hela inlägget »

Tidigare idag offentliggjorde vi vilka de 5 nominerade som man kan rösta på till årets eldsjäl är. (röstar gör ni i det inlägget genom att klicka i ditt alternativ och trycka på rösta.)

Här kommer en lite kort information om de nominerade.
 

Anders Rimmevik
Den glade Lyckselebon gör allt för klubbens ungdomar. Han är verksam i både Lycksele SFK och Norsjö SFK.  I en av nomineringarna så har detta saxats ”Skulle fler vara som Anders så skulle fler ungdomar börja tävlingspimpla.”
Rimmeviks har blivit en riktig pimpelfamilj, där även Fru Anette och barnen Gisela och Casper har skördat framgångar de senaste vintrarna.

Calle Andersson
Calle lägger ner en enorm tid på att tävlingsverksamheten och resultatredovisningen i Stockholms distrikt. Calle var i högsta grad delaktig när en ny hemsida publicerades för Stockholms distrikt. Därmed anser vi att Calle är en av de största anledningar tillsammans med andra bidragande personer att tävlingsfisket i Stockholms distrikt är hetare än på länge.

Kalle Abresparr
Mannen som verkar vara Värmlands tävlingssektion. Vi är säkra på när vi säger att ingen lägger ner så mycket tid som Kalle gör för att få till pimpeltävlingar under vintern. Iskontroller och avruskade tävlingsområden fyller upp Kalles veckor på vintern. Han bidrar till att tävlingar hålls både på helger och mitt i veckan.

Peo Nilsson
Peo är Bergsfiskarnas stora drivkraft där de som en av få klubbar verkligen har en fungerande ungdomsverksamhet med många aktiva ungdomar som deltar både på klubbtävlingar och SM. Peo är även aktiv i sportfiskarna Jämtland samt en stämningshöjare på påskens tävlingar.

Stig Granström
Den engagerade norrlänningen har med sociala medier blivit synlig även för oss på sydligare breddgrader. Stig engagerar sig stort i sin hemmaklubb Råneå och backar upp dess ungdomar till 100%. Råneås ungdomar som har vart vassa på senare års SM. I vilken Stig har vart bidragande till det låter vi vara osagt. Men att han väckt intresse hos ungdomar genom tex klassdraget är glasklart.

Läs hela inlägget »

Vi har nu summerat era nomineringar till årets eldsjäl inom pimpelsverige 2017. Av dessa har vi valt ut dem som visat sig få flest nomineringar till en omröstning som kommer att pågå t.o.m 30 juni.

Presentation om de 5 utvalda kommer publiceras, men ni känner säkert redan till dem då de har en förmåga att på olika sätt sätta sin prägel på pimpelsverige och dess utveckling.

Omröstningen är sluten, d.v.s. ni kommer inte kunna se vem som leder eller vinner innan resultaten publiceras i juli. Likväl är varje röst avgörande för det slutliga resultatet!

Läs hela inlägget »
Lag Sm segrare iår Lag Sm segrare iår

Stig Granström summerar säsongen och ger samtidigt en hint om var pimpel SM 2019 kan komma att anordnas...!

 

Läs hela inlägget »

Tiden för nomineringarna för årets Eldsjäl i pimpelsverige gick ut i måndags.
Vi ska sammanställa nomineringarna och komma med en presentation.
Det är en fin spridning på geografiskt på nomineringarna.

Vi återkommer med nomineringarna inom kort!

Läs hela inlägget »

Här kommer rankningen över de senaste 5 årens SM.
Här räknas alla in oavsett klasser.
Den med högst vikt får 50p, den med näst högst vikt 49p osv.

Läs hela inlägget »
Vinnare av PMC 2017: Lars Jansson!!! Vinnare av PMC 2017: Lars Jansson!!!

Med ett deltagarantal som översteg samtliga övriga tävlingar under säsongen, förutom SM, fanns möjligheterna för några i toppen att lägga beslag på världshistoriens första förstaplats i PMC.

Första och andra plats i totalen var en familjeangelägenhet där Agnes Karlsson drog längsta stået före Susanna Karlsson. Agnes landade med detta resultat därför på en hedrande femteplats. Mats-Arne Axelsson hade möjligheten att ta hem hela PMC, men fick denna tävling inga poäng och slutade på en delad tredjeplats med Arto Jumisko. Silverpengen gick till Folke Andersson, som inte deltog i helgens tävling.

Förstaplatsen och vinnare av PMC 2016, första inteckning på vandringspriset och innehavare av VIM Pirkens skrylla "Go Fish It" blev LARS JANSSON!!! Stort grattis till Lars och jag hoppas att vi får ännu fler deltagare under nästa år.

Läs hela inlägget »

Nominera till årets eldsjäl i pimpel-Sverige!

Det kan vara en person eller klubb som lägger ner sin själ för pimpelfiskets nutid och framtid och på så vis bidrar till pimpelfiskets utveckling.

Skriv person och gärna en motivering till varför du nominerar personen. 
Nomineringarna skall vara oss tillhanda senast den 15 maj.

Vi bakom pimpelsport.se kommer därefter utse årets eldsjäl, vilket kanske är pimpelsverige allra finaste pris!

Sprid gärna detta vidare och för guds skull, ta chansen att nominera någon du tycker förtjänar uppskattning!

Nomineringar skickas info@pimpelsport.se

Läs hela inlägget »
Etiketter: årets eldsjäl

SENASTE INLÄGG

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV