BLOGGEN

Täby Pimpelfiskare bjöd in till Täby Masters på klassiska Ullnasjön.

-7 grader och strålande sol, de fina förutsättningarna lockade 108st tävlingssugna till start.

Dagens vinnare blev en gäst från Gnesta SFK; Mats Larsson som hade dagens högsta vikt på 6422g. Minns jag rätt var han totaltvåa förra säsongen på över 11kg.  Ullnasjön är känd för att variera år efter år, vilket gör det spännande och vinnarställena brukar variera.

Grattis Mats och övriga vinnar i sina klasser.
Bästa damvikt hade Carina Widerberg Täby PF 3418gr.

Se hela resultatlistan:  Klicka
Se totalställningen i Sthlm serien: Klicka:

Om 1 vecka är det SM kval 4 - Järfälla Mästerskapet och Pimpelsport Cup 2.
Inbjudan, beräknas komma ut Söndag kväll och det blir på Ängsjö, Mälaren. (iskontroll Måndag)

Läs hela inlägget »

-24, ja det visade termometern när vi svängde in på startplatsen vid Björken i Grangärde idag. Tur att solen tittade fram hela dagen och att det var vindstilla gjorde det acceptabelt.


Efter gårdagens bedrövliga insats på dt 1 i DM-serien på Leran så fanns det revansch att ta. Det började riktigt bra för min(Erik) del. Efter de fyra första hålen så hade jag 40 fiskar och 3 av dem vägde 2hg. Jag fick närmare 20 till de första 46-60 minuterna. Efter halva tävlingen så hade jag fått 5st till. Fiskade mig mot dagens överlägsne segrare Dan Esbjörs och hittade på 2 skapliga hål med 15st per hål en bit innan. Fick sällskap av Krister Bergman och Micke Engvall sista timmen. Då hade vi bra fiske och jag vägde in dryga 6kg. Som räckte till en 4:e plats i Hs. Micke hade 50 gram till och tog tredjeplatsen. Jesper Dyberg blev 2 på 6,5kg. Bara några gram efter dagens segrare i HS, Börre Omang.


Men idag hade herrseniorerna inte att sätta emot herrveteranerna. Dan Esbjörs vann HV på imponerande 8,8kg före Jörgen Andersson som hade 6,5kg. Lars Gullstrand följde upp gårdagens seger i ÄHV med en ny seger idag med sina 6,8kg.


Jag missade dessvärre junior och damklassen. Men resultatlistan kommer ut på Grängesfirrens hemsida. Så håll utkik där.


/Erik

Läs hela inlägget »
Dagens vinnare var Bernt Forsblom, tvåa Marthina Olsson och trea Tomas Nilsson. Dagens vinnare var Bernt Forsblom, tvåa Marthina Olsson och trea Tomas Nilsson.

Mats-Arne Axelsson rapporterar satt det var ett strålande vinterväder med roligt fiske med mycket småfisk. Arter som fick syna insidan på skryllorna var idag abborre, mört, gärs och brax.
 

Läs hela inlägget »

I helgen drar Dalarnas DM-serie igång på sjön Leran i Smedjebacken. En sjö som jag(Erik) inte alls har lyckas bra på. Jag hade en kanonstart där för några år sedan. Men se gick jag i princip rent den andra halvan och man kan kan säga att slutresultatet inte blev så bra. Vi har haft DM-serie här 3 gånger sedan jag flyttade till Dalarna och jag tror jag fått räkna bort den i serien varje år. Men vi får hoppas att det blir ändring på det iår. Hoppet finns ännu såhär på torsdagen. 

På söndag rullar det vidare till Björken och Grängesfirrens Januarinapp. En sjö som är rolig och intressant. Som i de flesta fall i Dalarna så har det tävlats på sjöarna varje år i många år och de flesta som är med har bättre koll än vad jag har. Jag lyckades dock placera mig ganska bra mde en 5e plats ifjol. Så vi får se om kan upprepa det iår eller kanske till och med förbättra resultatet. Jag ska eventuellt gå till ett annat ställe iår. Men med all snö som kommit så kanske jag tänker om. Vi får se hur folket sprider sig på söndag. 
 

Snön kan nog dessvärre ha ställt till det lite och förhoppningarna om riktigt bra fiske har naggats lite. Men jag hoppas fortfarande på det bästa. Det är dock svåra sjöar att beräkna vinnarvikter på då det kan variera mellan 5 och upp runt 10kg på bägge sjöarna den här årstiden. Så det blir spännande att se vart det slutar.

/Erik

Läs hela inlägget »
Det blev en liten miss med deltagarantalet där vi fått dubbla uppgifter. Men nu har siffran dubbelkollats av Nora Gyttorp och det rätta deltagarantalet ska vara 168st. Samma siffra som sades innan utgång. Så inga eftesläntare denna gång.

Den som drabbas hårdast av det här är Kenneth Hansson som tyvärr blir av med sina poäng då bara 17 får poäng nu( 10% av 168 och avrundat uppåt).  Vi får be Kenneth om ursäkt för detta misstag.

I övrigt så får alla 17 i totalcupen 8 poäng färre.
Läs hela inlägget »
Prispallen med förra årets totalvinnare Thomas Axelsson i förarsätet direkt i första deltälingen. Prispallen med förra årets totalvinnare Thomas Axelsson i förarsätet direkt i första deltälingen.

Nu är PMC igång och första deltävlingen gick av stapeln på Grycken i Grycksbo. Arrangörer var P-O Liss och Lars Jansson, Falubygdens SFK. Detta var även deras KM och klubbmästare 2019 blev Reijo Vuori.

PMC däremot dominerades av Team Sweden Ice där Thomas "Mr Sweden" Axelsson (kapten i år tillsammans med Marino Sanvincenti) vann och tog därmed tag i taktpinnen för årets tävling direkt. Han skuggades av tvåan Johan Axelsson (som inte lyckades knipa en landslagsplats till årets VM) och trean Jimmi Bornström (som även i år tävlar för Sverige i VM).

Vi tackar arrangörerna för en förträffligt trevlig tillställning även om det inte gick så vidare värst för undertecknad...

Läs hela inlägget »

Tillbaka i de vanliga hjulspåren och diskuterar helgens tävlingar

Läs hela inlägget »

Här ligger resultat ifrån den första deltävlingen i Pimpelsport Cup.
http://web.comhem.se/u88603742/pimpelfiske/serietavling32019.htm

Här nedan ligger ställningen i Cupen efter den första deltävlingen.

Läs hela inlägget »

Södertälje SFK arrangerade SM Kval 2 på Malmsjön i Stockholm idag, ca 2 mil från Globen.

Kul med så fina sjöar och isar så nära Stockholm central.

92st deltagare:  Njöt av fint arrangemang med korvförsäljning.

Vi säger gratis till Kari Kujala som brukar göra 1 tävling vartannat år, han vinner åker hem och kommer åter efter 1-2 år och vinner... Hur kan vi få Kari att stanna och dominera ?

Övriga klass vinnarna ser ni i bifogad fil.

Se resultat: Klicka:

Vill även säga att det idag var ytterligare 2 helt nya tävlingsfiskare som ville prova på tävlingsfiske.  Otroligt kul att hittils sätt ca 10 helt nya namn, detta skall vi förvalta och få in i gemenskapen.

Nästa vecka arrangerar Täby PF och den mytomspunna Ullnasjön står som tävlingsarena.
Sedan kommer Stäkets SF Söndag 27 Jan, med SM kval 4 öppen för alla och det är även Pimpelsport Cup 2.


/ Calle Andersson

Läs hela inlägget »

SENASTE INLÄGG

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV