BLOGGEN

Ny podd i veckan innan tävlingarna drar igång på allvar.
Temat är material och utrustning. Vi diskuterar lite ytligt om olika grejer men tiden drar iväg ändå.
Nu har vi inga bilder på det vi pratar om. Så är det något i podden som ni undrar vad vi menar så skriv gärna ett mail till info@pimpelsport.se eller kommentera här nedan. Så ska vi försöka förtydliga det så gott vi kan.

Läs hela inlägget »

På onsdag åker jag(Erik) utomlands i 2 veckor och jag trodde inte att jag skullr hinna med någon pimpelpremiär innan dess.
Men då det kom ut på Facebook i lördags att det skulle bli tävling på Stavssjön utan för Edsbyn på söndag så blev jag sugen.

Jag hade ju ändå tänkt åka till Edsbyn över helgen.
Så jag tog med grejerna upp. Prognosen visade regn och den stämde dessvärre ganska bra. Det blev nog till och med mer regn än vad som visades. Det regnade i princip i 3 timmar.

Det är nog förklaringen till att bara 6st tappra fiskare dök upp. Jag själv som bara hade vart på sjön en gång för runt 20 år sedan siktade in mig på att längst bort tillsammans med Danne Eriksson. När vi även körde flygande start så kändes det inte så bra när man gick bort så mycket tid. Men väl på plats så nappade det bra i första hålet. Kanske lite för bra för min målvikt höjdes rejält ifrån 2-3kg till att det kanske behövs 5-7kg.

Så när jag fått 35st i första hålet och drygt 1kg så bytte jag hål när det fortfarande nappade men fisken blev mindre. Vilket jag ångrade sen. Visserligen fick jag 16st till i 5:e hålet. Men sen blev det allt sämre. Efter ungefär en timme så hade jag 62. En timme senare och ett försök att söka fisk närmare land så var det fortfarande 62st. Sen blev det 10st i ett hål för att sen gå tomt till sista kvarten då jag lyckades lura 9st till.

81st och 2.8kg räckte till seger före Malin Olofsson som gade 1.8kg i starten.

Skönt att ha tävlingspremiären avklarad.

För alla er som har möjlighet så kan jag rekommendera Hybosjön(Ljusdal) 23e och/eller Porfyrdammen(Äldalen) 24e nästa helg. Framförallt Hybosjön som jag själv gillar skarpt.

/Erik

Läs hela inlägget »

Janne Stange har börjat sammanställa landets pimpeltävlingar.

Här finns listan:
http://team-orebroarna.blogspot.com/2019/10/tavlingsprogram-vintern-20192020.html?m=1

Läs hela inlägget »

Idag börjar vintern och idag kickar vi igång pimpelsäsongen. Jag vet att några norrut som Stig Granström och Anders Rimmevik redan har tjuvstartat.

Vi kör 1 timme och 23 minuter temapodd om taktik och strategi med 2 gäster.
Trevlig helg!

Läs hela inlägget »

Vår käre vän Björn Borg har gjort ett nytt porträtt om Anderspirken.
Så här kommer lite skön sensommarläsning.

Läs hela inlägget »

Sommaren är i antågande och det är dags att stänga ner pimpelsäsongen 2018/2019. Så vi bjöd med en gäst som är en av dem som kommer njuta mest när han tänker tillbaka på årets pimpelsäsong.

https://www.youtube.com/watch?v=vDfqdC0KO94&feature=youtu.be

Läs hela inlägget »
Läs hela inlägget »

Nu är årets Pimpelsport Cup sammanställd och slutresultaten finns i PDF nedan.

Som de flesta kanske redan har koll på är att Per Chefen Nilsson plockade hem årets Cup-titel efter en helt fantastisk säsong. Han har tagit poäng i 8 tävlingar och samlat ihop 1143 poäng som lär bli ett oslagbart rekord.
Tvåa blev Jesper Dyberg 859p och trea Martin Södergårds 796p.

I damklassen blev det stenhårt ända in till den näst sista deltävlingen som avgjordes på Pitenappet. Där drog Christina Müller Jonsson det längsta strået och klev om både Susanne Häggroth och Lena Engstedt i totalen. Christina vann alltså damklasse på 120p före Susanne som hade 107 poäng. Fjolårets vinnar hade 102 poäng.

Segraren i juniorklassen tog poäng i 3 olika deltvälingar och samlade ihop 77 poäng. Ett stort grattis till Arvid Harnesk som vann juniorklassen före Moa Selberg(64p) och Angelica Harnesk(63p).

Det kommer en podd med påsksummering under kommande vecka och sen så avslutar vi med en säsongssummering om ytterligare 1-2 veckor.
 

Läs hela inlägget »

Nästa Pimpelpodd med påskaumeringen dröjer lite.
Detsamma gäller Pimpelsport Cup då det inte har kommit ut några resultatlistor ifrån Vikinganappet ännu.

Sammanfattningsvis så har vi inte tagit sommarledigt riktigt ännu.
/Pimpelsport

Läs hela inlägget »

Idag åkte jag(Erik) och P-A Nyberg på Bybergspimpeln.
Efter en bra start och sen tre trögare avslutande timmar så vägde jag in 8,2kg som räckte till en 7e plats i Herrklassen pch totalt 8a av 178st.
Nyberg vägde in 7,6 och blev 9a i herr.
Bäst idag lyckades Ronnie Einarsson som hade 13kg. Mikael Andersen hade 10,5kg och Janne Johansson på 9,7kg.
Bästa dam blev Lena Stridh på 8,5kg.

/Erik

Läs hela inlägget »

SENASTE INLÄGG

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV