BLOGGEN

Här kommer en hälsning ifrån vår sponsor Vimpirken.

Nu är tillverkningen igång av nya Go Fish It Modell 3!
Flera förbättringar från model 2 som t ex nya ryggremmar, dubbla meshfickor, alla detaljer popnitade mm. Fler bilder och mer info kommer publiceras på Facebook inom kort.
Vi kör ett introduktionserbjudande nu på första omgången(begränsat antal) där vi säljer nya M3 till samma pris som Model 2.
2995 kr inklusive frakt och monterade spöhållare(valfritt). Ordinarie pris blir senare 3495 kr.
M3 ligger inte ute än i webshopen. Förbeställningar görs via privat pm eller mail: info@vimpirken.se

Läs hela inlägget »

Det var ett tag sen det senaste inlägget.
Både jag(Erik) och Martin har haft semester. Så vi har haft sysselsättning på annat håll. Men tankarna har nog kommit till pimplingen både en och två gånger under sommaren.
Själv har jag gjort några pimpelspön då vädret ute inte var så inbjudande. För ett par veckor sedan så uppdaterade jag även mitt lager av material för spötillverkning. Jag gjorde några egna spön för 5-10 år sedan och har sedan satt ihop några byggsatser med material av det som Hans-Erik Kristoffersson hade kvar efter att han sålde grejer på tävlingar.
 
Nu tyckte jag att det var dags igen att dra igång med en ny omgång spön. Jag har haft lite tankar och önskemål på hur jag vill ha mina spön. Så nu håller jag på att prova mig fram och ligger nog just nu ganska nära på hur jag vill ha mina spön. Men det som är perfekt för mig kanske är helt fel för någon annan. Det är då som det är så perfekt att göra sina egna.
 
Jag tänkte inte gå in något mer på hur jag tycker att mina spön ska vara för att nå perfektion. Utan tanken med inlägget är mer vart man kan få tag i material till spötillverkning. Lyckligtvis så är det väldigt enkelt att få tag i material och även färdiga spön ifrån våra sponsorer Vestli´s fiske och Vimpirken (Banners med länk finns på höger sidan på startsidan).
 
Som jag skrev tidigare så köpte jag på mig lite mer material till min spötillverkning. Man inser snabbt att priserna på de färdiga spöna är låga när man börjar titta på vad allt material kostar. Dessutom tar det mycket tid att tillverka. Så att köpa färdiga spön är ett bra alternativ då kvaliteten på dem är så pass bra som den är. Jag har även köpespön i lådan på vintrarna.
 
På bilderna nedan så ser ni ett urplock av de material som finns som finns hos Vestli´s och Vimpirken.
Jag köper ifrån bägge två för att jag tycker att vissa saker är bättre hos Vestli´s och andra saker är bättre hos Vimpirken. Tex så har Vestli´s flera olika styvheter på pimpeltoppar. De är dessutom förberedda med toppöglor. Vimpirken har å andra sidan toppar som man själv kan kapa och därmed få den styvhet som man själv vill ha. Men man kan även köra dem i full längd.
 
Jag skulle kunna rabbla på hur länge som helst kring för och nackdelar av olika delar. Men den uppfattningen får var och en skapa sig själv.
 
 

Spötillbehör ifrån Vimpirken och Vestli´s.
Spötillbehör ifrån Vimpirken och Vestli´s.
Tillbehör ifrån Vestli´s: Linförare, muttrar, spolar, toppöglor, skruvar och toppar med toppögla.
Tillbehör ifrån Vestli´s: Linförare, muttrar, spolar, toppöglor, skruvar och toppar med toppögla.
Tillbehör ifrån Vimpirken: Toppar, spolar, muttrar och skruvar i aluminum.
Tillbehör ifrån Vimpirken: Toppar, spolar, muttrar och skruvar i aluminum.

Som man ser på bilderna så är det egentligen bara ”tillbehören” som är med.
Vimpirken har ju byggsatser med alla delar och även själva kolfibermaterialet(handtaget).
Jag har provat att arbeta i flera olika material som trä, plast, plexiglas och kolfiber. Jag har till och med gjort spön av skärbrädor i plast som jag har kapat ur bitar av. Dem har fungerat mycket bättre än väntat. Ett par av dem har till och med blivit lite av favoriter och hängt med i över 5 år. Men jag tänker att det får var och en avgöra själva, vilka material de vill jobba med. De har alla olika fördelar. Men kolfibern är väl den hetaste trenden just nu och många duktiga fiskare använder kolfiberspön.
På den sista bilden kan ni se ett axplock av Roger Vestlis lager i Djurås, dit jag var för ett par veckor sedan.
 
Till Vestlis och Vimpirken kan man vända sig om man har några funderingar eller vill göra beställningar. Både Roger och Fredric är kunniga meriterade pimpelfiskare och dessutom hjälpsamma. Det går att beställa hos bägge två och få hem prylarna i brevlådan.

Spolar och spön hos Vestli´s i Djurås
Spolar och spön hos Vestli´s i Djurås
Läs hela inlägget »

Här kommer sommarens andra och totalt åttonde porträtt ifrån Björn Borg.
Den här gången så är det Svensson-pirkens historia som det berättas om.

Läs hela inlägget »

Björn Borg har gjort det igen, den här gången så har han skrivit om Sommen-pirken som tillverkades av Gustaf Adolf Sjökvist.
Så här kommer lite sommarläsning eller något som snarare är senvinterläsning för norrlänningarna. 

Här på länken kan ni läsa alla Björns porträtt om pirktillverkare.
 

Läs hela inlägget »

Säsongsavslutning. Men vem trodde att det inte skulle bli någon låt nr Ulficii är med i podden?

Läs hela inlägget »

Besked om SM pimpel 2021


På grund av rådande omständigheter med isbrist i stora delar av landet under vintern 2020 och med Corranavirus och dess begränsningar så har idag tävlingskommittén haft möte och beslutat följande.


För vintern 2021 i grenarna pimpel och mormyska gäller öppen anmälan, dvs den som vill vara med och tampas om de ädla medaljerna guld, silver och brons skall anmäla sitt intresse till distriktets tävlingsledare som sedan för en sammanställd lista vidare till arrangören. Detta beslut gäller såväl lag som individuellt. Inbjudan från respektive arrangör kommer och därmed även besked om sista anmälningsdatum. För att vara med och tävla i SM krävs som alltid aktivt medlemskap hos Sportfiskarna.


När det gäller pimpel SM 2021 kommer det att avgöras på Norsjön i Västerbotten, arrangör är Norsjö SFK och det hela kommer att avgöras 10-11 april 2021.Med vänlig hälsning
Michael Molander

Läs hela inlägget »

Dags för en summering av tidernas knepigaste säsong.
Lite tekniska problem mellan minut 38-39. Men det löste sig rätt bra ändå.
Håll till godo!

Läs hela inlägget »
Mats-Arne Axelsson, Thomas Axelsson, Jimmi Bornström
Mats-Arne Axelsson, Thomas Axelsson, Jimmi Bornström

Det blev aningens trögare fiske idag än under gårdagen. Förstaplatsen i PMC var redan klar och det var istället andra- och tredjeplatsen man skulle göra upp om. De tre kombattanterna var Mats-Arne Axelsson, Jimmi Bornström och Magnus Andersson. Längsta strået drog Jimmi som också vann hela deltävlingen totalt med sina 2442 gram, tätt följd av Mats-Arne med 2228 gram. Mankan däremot hade en tuff dag och lyckades bara gno ihop 620 gram.

Dagens resultat innebär att Thomas Axelsson vinner PMC för tredje året i rad (vilket ju var klart redan igår), Jimmi Bornström tar hem andra platsen och Mats-Arne Axelsson landar på en tredjeplats. Stort grattis till topptrion!

Tack alla arrangörer och deltagare för i år och hoppas någon nästa år kan sätta stopp för Tompas framfart i Pmc... ;)

Läs hela inlägget »

Då var min sista mormyskatävling för året gjord. Med 136 mil t.o.r. på en och samma dag fiskade jag till mig en andraplats i dagens PMC. Vinnare av årets näst sista deltävling blev giganten Thomas "Mr Sweden" Axelsson, vilket också gör honom till totalsegrare i årets Pimpelsport Mormyska Cup trots att sista deltävlingen avgörs imorgon.

Söndagens tävling handlar istället om silver- och bronspeng där Mats-Arne "ALF93" Axelsson, Jimmi "Stålvajern" Bornström och Magnus "Mankan" Andersson gör upp på isen.

Stort grattis till Thomas Axelsson som nu har hat-trick i PMC och lycka till ni tre som fightas om andra och tredje plats i årets PMC.

Läs hela inlägget »

Ny vecka och en lite avskalad podd som ändå fylls ut tidsmässigt. Men det blir en del annat än tävlingspimpel också.

Läs hela inlägget »

SENASTE INLÄGG

SENASTE KOMMENTARER

ARKIV