BLOGGEN

Mats-Arne Axelsson, Thomas Axelsson, Jimmi Bornström
Mats-Arne Axelsson, Thomas Axelsson, Jimmi Bornström

Det blev aningens trögare fiske idag än under gårdagen. Förstaplatsen i PMC var redan klar och det var istället andra- och tredjeplatsen man skulle göra upp om. De tre kombattanterna var Mats-Arne Axelsson, Jimmi Bornström och Magnus Andersson. Längsta strået drog Jimmi som också vann hela deltävlingen totalt med sina 2442 gram, tätt följd av Mats-Arne med 2228 gram. Mankan däremot hade en tuff dag och lyckades bara gno ihop 620 gram.

Dagens resultat innebär att Thomas Axelsson vinner PMC för tredje året i rad (vilket ju var klart redan igår), Jimmi Bornström tar hem andra platsen och Mats-Arne Axelsson landar på en tredjeplats. Stort grattis till topptrion!

Tack alla arrangörer och deltagare för i år och hoppas någon nästa år kan sätta stopp för Tompas framfart i Pmc... ;)

Läs hela inlägget »

Då var min sista mormyskatävling för året gjord. Med 136 mil t.o.r. på en och samma dag fiskade jag till mig en andraplats i dagens PMC. Vinnare av årets näst sista deltävling blev giganten Thomas "Mr Sweden" Axelsson, vilket också gör honom till totalsegrare i årets Pimpelsport Mormyska Cup trots att sista deltävlingen avgörs imorgon.

Söndagens tävling handlar istället om silver- och bronspeng där Mats-Arne "ALF93" Axelsson, Jimmi "Stålvajern" Bornström och Magnus "Mankan" Andersson gör upp på isen.

Stort grattis till Thomas Axelsson som nu har hat-trick i PMC och lycka till ni tre som fightas om andra och tredje plats i årets PMC.

Läs hela inlägget »

Ny vecka och en lite avskalad podd som ändå fylls ut tidsmässigt. Men det blir en del annat än tävlingspimpel också.

Läs hela inlägget »

Efter ett riktigt trögt fiske vad det verkar i resultatlistan för både PMC 12 och PMC 13 på Bornåsjön i Särna idag så är det hysteriskt spännande och tight i toppen, men först kort om dagens drabbningar.

PMC 12 som även var DM serie 3 vanns av P-O Liss med 1411 gram följt av Jimmi Bornström och Svein Kristiansen.

PMC 13 vad DM och vanns av Svein Kristiansen på 1241 gram följt av Bosse Olsson och Mankan Andersson.

När det gäller totalen har Thomas Axelsson fortfarande greppet om ledningen men skuggas av Mats-Arne Axelsson, Jimmi Bornström och Mankan Andersson som ligger inom en poäng från varandra och bara 30 poäng efter Thomas. Även Bosse Olsson har fortfarande chansen till totalsegern. För den som vill grotta ner sig i förutsättningarna om vem som måste ta en viss placering och vem som inte får komma för högt i prislistan inför nästa helgs drabbningar i Ljusdal, om de fortfarande har någon is, kan man studera totalen här nedan.

Förhoppningsvis ses vi på isen nästa helg!

Läs hela inlägget »

I och med förbudet mot arrangemang på fler än 50 personer som kom idag så kommer alla resterande tävlingar i Pimpelsport Cup bli inställda.

Det innebär att segraren av Pimpelsport Cup 2020 heter Lotta Engvall! Lotta vinner därmed en "Ice Box Pelican" ifrån Isfiskespecialisten.
Lotta vinner även damklassen och Moa Selberg  vinner Juniorklassen.
Det innebär alltså att det blev damsegrare i alla klasserna iår. 

Grattis till Lotta och Moa!

Läs hela inlägget »

Vi går igenom helgens tävlingar, blickar framåt och har Ulf har toppat formen?

Läs hela inlägget »

Podden drar ut på tiden den här veckan.
Vi är fortfarande helt nedbrutna efter söndagens kraftmätning på Storhamrasjön.
Så jag(Erik) gör en liten sammanfattning av helgen.
 
På lördag gick jag emot strömmen och åkte till Långrösten en bit norr om Alfta, mest för att hinna se bandyfinalen där mitt kära Edsbyn slog Villa i finalen ganska enkelt. De flesta andra åkte ju till Älvdalen och Nässjön där Mikael Andersen slog ca 150 tappra själar när han lurade upp 3,9kg. Cirka 2hg mer än Börre Omang. I knatteklassen så gjorde Sebastian Storm en enorm prestation och lurade upp 1,9kg. Slog därmed många erfarna pimplare.
 
Långrösten:
Det var några år sedan det var tävling på Långrösten. Jag skulle gissa på att det var runt 2014. Jag vet att det var efter att jag flyttade till Falun. Så i alla fall efter 2012 var det tävling där. Ungefär 50 startande denna dag.
Den gången gick det bedrövligt dåligt för mig. Men jag vet var Jonas Gustafsson satt som hade mest den gången. Ett ställe som jag tävlade på ett par gånger som junior också.
Så jag tog sikte på udden med vass, började där med några fler. Det nappade ganska snabbt för oss, men hålen togs snabbt över av mörtar. Mörtar som var några storlekar större än de små abborrar som högg.
Vi fick helt enkelt byta ställe. Daniel Gunnarsson fick fisk en bit utanför en vass som ligger mitt i en vik. Så jag fiskade mig däråt och fick 2-3st i några hål på rad. Lite bättre snitt här.
Min farbror Per-Åke borrade en bit utanför oss och började veva på rejält. Efter att ha suttit och tittat på honom ett tag och bara undrat när det skulle sluta nappa för honom så fick jag ta mina grejor och gå 20 meter längre ut och slå ett hål 10-15m ifrån honom. Napp direkt och det hålet gav 29 fiskar för mig, men snittet var dåligt. Men det nappade och på förhand så kunde man gissa att det skulle bli mycket smått den här dagen med möjlighet till någon bonus.
 
Fler anslöt till klungan och det blev ett race under en stund. Jag lyckades lura några lite större och fick även en på 3-4hg i ett hål. Jag var riktigt nöjd med den, men då visste jag inte vad som komma skulle. I nästa hål hann jag bara ta djupet och sen sög det i en stor fisk som gjorde några rappa rusningar. Jag var helt hundra på att det var en gädda då jag bara några hål fått en gädda på 7-8hg. Flera av de andra hade också vart i kontakt med gädda.
När jag lyckats få in fisken i hålet så fastnade den, det gick inte att dra den uppåt och lyckligtvis så åkte den inte nedåt heller. Jag fick ropa på Stefan Stark som satt 20 meter bort om jag fick låna hans huggkrok. Han var schysst och kom snabbt med den och jag fick fast fisken och drog upp den. Till min förvåning så kommer en gigantisk abborre. En abborre som senare skulle visa sig väga 1581gr. Nytt PB för mig både på pimpel och overall. Dagen var egentligen fulländad redan där. Men småfisken fortsatte nappa bra för mig och jag hade 164st när tävlingen väl var slut. Då 2 av dem tillsammans kanske vägde närmare 2kg så anade jag att det skulle bli en bra vikt för att vara Långrösten. Jag vägde in 4194 och hade den högsta vikten. Poppo Olsson hade den näst högsta vikten på 3,1kg. Per-Åke blev 2a i den hopslagna HS+HV-klassen på 2,6kg. Alltså fick jag revansch sedan han slog mig med 32gr på Oresjön.
 
Resultat ifrån Långrösten finns på AFK Flugans hemsida.

Segrande lag, Foto: Tomas Hulån Olsson med Jörgens telefon.
Segrande lag, Foto: Tomas Hulån Olsson med Jörgens telefon.

Söndag och Storhamrasjön:
OS på Storhamrasjön, en kraftmätning som inte är vardagsmat i pimpelsverige.
5 timmar med oändligt många val av taktiker. Jag valde som så många gånger tidigare att gå längst upp på sjön då starten var på mitten. En start vid dammen så hade jag inte orkat upp dit, det hade gjort det så mycket enklare att välja.

Väl på plats så började jag vid en sten tillsammans med Martin Södergårds och Jonas Gustafsson. Ett ställe som brukar ge rätt bra med fisk. Denna gång var en av de sämre gångerna där. Kanske den sämsta. Bara småfisk och för min del även få. Efter 40-50 minuter när jag letat av en kant där vi fått bra tidigare så hade jag 8 små som troligen inte vägde 1hg tillsammans. Då kom vi ut till Janne Stange som varpade upp fisk på fisk. Blandad storlek, även om många var för små. Här fick jag lite, men det blev aldrig så att det lyfte för min del den här dagen. Landade på 281 fisk som vägde 6,5kg. Så ingen lyckad dag för min egen del.

Däremot så hade Daniel ”matchmakern” Eriksson stuvat in mig i ett lag med Jesper Dyberg och Jörgen Storm. De 2 fiskade helt grymt och blev 1a respektive 3a i herrsenior och vi vann lagtävlingen(28 lag) med ganska klar marginal. 31kg mot Fyra Fiskars 27kg. Bäst av alla blev Poppo Olsson med sina nätt 20kg, vilket var dryga 6kg mer än dagens 2a. Imponerande!
 
Resultat ifrån Storhamra finns i PDF nedan.

Läs hela inlägget »

Här kommer sammanställningen i Pimpelsport cup efter 6 deltävlingar

Läs hela inlägget »

I ett fantastiskt väder med strålande sol avgjordes i helgen PMC 10 och 11 på Lilla och Stora Selångarn strax bredvid Bergsåkers travbana i Sundsvall. Två riktigt trevliga vatten som vi hoppas återkommer på PMC även nästa år. Tyvärr var det ganska få som dristade sig till att komma hit då det bjöds på många olika pimpeltävlingar samt KM i mormyska på andra håll.

Lördagens fiske på Lilla Selångarn bjöd på en hel del stor mört och ett gäng braxnar samt några abborrar och snorisar. De tio deltagarna i tävlingen, varav sex deltog i PMC, satt nästan i kortärmat då solen stundtal stekte på riktigt ordentligt. Längsta strået i PMC drog Greger Carlsson följt av Thomas Axelsson och Bert Åkerblom.

Under söndagen fiskades det på Stora Selångarn som även den skulle ha mycket braxen och mört av grövre kaliber. Det som dock kom upp var mängder med matabborre med flera som var nära kilot. Riktigt kul fiske då man verkligen fick jobba för varje fisk med ganska små mormyskor och då även tunna linor. Av de tovl som deltog i tävlingen var det även denna dag sex som tävlade i PMC. Bäst idag var Magnus Andersson (som dock egentligen var tvåa efter Pavel Chaloupka) med Thomas Axelsson som tvåa och Marino Sanvincenti som trea.

Tack för en riktigt trevlig fiskehelg Fredrik Samuelsson som arrangerade tävlingarna. Hoppas du gör om det nästa år!

Läs hela inlägget »

SENASTE INLÄGG

SENASTE KOMMENTARER

  • Claes » Pimpelpodd - Varmkorv:  ”Göran Ingvald i linköping har lite större spolar till sina spön och verktyg för ..”

  • Johan Händig » Tävlingshelg i Umeå:  ”Grattis till vinnaren. Ser framemot fler tävlingar under det innevarande året. ”

  • Calle » Pimpelpodd och genomgång av SM:  ”Stämmer bra. Lag nedanför gränsen hade INTE över 50 fisk. Eller vi kanske hade 5..”

  • Utfyllnadsfiskarn » Hjälp oss!:  ”Jättebra podd ni har! Utveckla gärna det där med utfyllnadsfiskare. Vilka som är..”

  • Stange » Hjälp oss!:  ”Örebrodistriktet klart ”

ARKIV