Norarycket 14/1-13

Igår var jag ner på Norarycket.

Stefan Gren hörde av sig på lördagen och hade plats över i bilen. Så "kontaktannonsen" gav resultat i detta fall!

Vi mötte upp i Borlänge och då meddelades det att det var -23 grader i Mora på morgonen, runt -15 i Borlänge.

 

Vidare till tävlingen och Norasjön, som jag aldrig hade vart på tidigare. Så förutsättningarna var inte optimala för min del. Det var dock länge sedan jag var så tävlingssugen som igår

 

Väl vid start så var det bara -5 grader, dock lite snålblåst som ställde till det för dagen. Trots allt var det dryga 150st deltagare som slöt upp idag. Det är alltid roligt med mycket folk och Nora Gyttorp får en guldstjärna för ett bra arrangemang!

Efter lite research på bloggar och lite tips inför tävlingen så var det mycket snack om ön. Så för en gångs skull gick jag lugnt ut och började vid ön. Började på ett ställe ganska själv, med endast en äldre veteran i samma område. Det om något kanske var lite illavarslande, men det började nappa ganska omgående och jag fick ett ganska bra flyt där i början med blandad storlek.

 

Det kom några andra fiskare springandes förbi under den första 1,5 timmen, men jag fick sitta själv hela tiden och efter just 1,5 timme hade jag nog uppskattningsvis 3-3,5kg. Så då började tankarna komma att jag kunde vara ganska bra med.

Men det är ju tankarna man aldrig skall tänka. Efter 2 timmar var området helt överfiskat och det nappade inte heller i några gamla hål. Då kom svårigheterna med vad man skulle ta sig till och när man aldrig vart på sjön förut så blev jag lite rädd för att sticka och hoppades på att det skulle börja nappa i gammelhålen snart. Vilket det inte gjorde och helt plötsligt hade drygt 1 timme gått med nästan inge fisk alls och det började bli allt mer folk där jag satt.

 

Men med 40 minuter såg jag Per Häll som vunnit Norarycket tidigare sticka runt på baksidan av ön och jag tänkte att det är lika bra att sticka för min del också.

Så jag förflyttade mig och satte mig 50-100 meter längre bort efter kanten och där nappade det lite i gammelhålen för min del och jag fick några hål med 5-10 fiskar i på slutet och jag fick en slutvikt på 5620gram och sista priset gick på 5634gram. Jag blev 13:e i herrklassen, men hade bara mindre än 1hg upp till en 10:e plats.

Så med facit i hand skulle jag gjort den sista flytten tidigare. Men över hela taget gjorde jag en godkänd insats med tanke på att jag aldrig vart där förut och det är ju roligt när det i alla fall nappar!

 

Tävlingen vanns som ni kunnat läsa här nedan utav Jesper Dyberg på 8,4kg och det var många kända namn och hemmafiskare bland de 10 första.

Resultatlistan finns här.

 

/Erik

Pimpelsport

Etiketter: tävlingsrapport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln