Summering utav helgen

Då var det dags att summera helgen som gått och jag vill tacka Woxandalen för en kanonhelg!

 

Lördag: Det var dagen man skulle få beträda Mållångens is igen och det känns liksom lite intressantare när starten är mitt på sjön och man kan välja om man skall gå till Granön och fiska av de gigantiska ytor som finns där med chans till "monsterfiske" eller om man skall satsa på småfisken vid Sandreveln och Runda viken.

 

Jag och Martin hade på förhand diskuterat att om det var färre än 10 som gick mot Sandreveln så skulle vi gå däråt också. För våra spekulationer på förhand var att den "stora massan" skulle gå mot Granön.

Dock så var vi ganska säkra på att fler än 10 pers borta vid Sandreveln och Runda viken var för mycket om det skulle nappa uppe i Granön.

 

Men ack så fel vi hade då mer än halva fältet tog spåret bort mot Sandreveln.

Valet blev därför enkelt och vi stack upp mot Granön, väl där uppe så fick jag känna på fisk i tredje hålet. Två abborrar på 70-80gram och känslan var bra, inte blev den sämre när jag i 5:e hålet fick dryga kilot på bara några minuter.

Bra snitt var det på fisken och jag började tänka att jag verkligen kommit rätt idag.

 

Det dog dessvärre av ganska fort med några ströare runt om. Så jag och Martin bytte bortansidan på ön mot fastlandet ovanför Granön och även där fick jag bra redan i andra hålet sedan vi kommit över.

 

Det var dessvärre bara ett bra hål där men jag fick nog 1,5kg även där och efter 1,5 timme hade jag ungefär 3,5kg. Så långt hade jag fått riktigt fin fisk med en abborre på 4hg.

 

Jag hade haft maxflyt med mina 2 hål och Martin som gått med mig nästan hela tiden var nästan utan. Vilket visade på att det var tufft och lite turartat att hitta fisken där uppe.

 

De sista 2 timmarna blev ångestfyllda och tiden rann iväg efter den fina starten.

Martin stack upp i Långviken och fick en fin promenad hem med sen inkomst som konsekvens.

Jag fiskade av rännan ovanfär Granön och var tillbaka och provade mina gammelhål som inte gav så mycket.


Min påse stannade på 4,8kg, dryga 2kg bakom de TVÅ segrarna Jonas Granström och Jonas Gustavsson. Min placering blev en 7:e plats i herrklassen vilket jag inte trodde att det skulle räcka till. Men det visade sig att det var lite för mycket folk borta i Sandreveln och det var i stort sett överfiskat efter 2 timmar.

Så enligt våra förhandsspekulationer fattades bara ett bra fiske vid Granön denna dag!

 

Söndag: Dags för Grängen, en sjö som det var 6-7 år sedan jag var på senast. Men jag fick några fina tips av Per-Åke och letade mig ner till vänster där det var ganska många som började. Ett ställe som varit segerstället flera gånger och skulle visa sig vara det även den här gången.

I början var det dock ingen höjdare, den ende som fick en smakstart var Göte Olovsson som hittade ett riktigt kanonhål.

 

Förutom Götes hål var det mest ströfisk och efter dryga timmen räknade jag till 12 i min låda. Men efter 1,5 timme fick jag 7st i ett gammelhål och Leif Lothström och Jan Björkman borrade lite längre bort efter kanten och började veva direkt.

Dessvärre missade jag nästan totalt på den fläcken och den store vinnaren där var Leif som fick 3 riktigt fina hål.

 

Jag fiskade mig längre bort efter kanten upp mot ån och fick några enstaka i några hål och fisket hade tagit slut för Jan och Leif som anslöt och då hittade vi fisken och då började även jag få riktigt bra. Till en början var det mest småfisk men då jag sedan borrade en rad utanför ensam så började jag få riktigt bra.

15-20 i hålen och ett snitt på 25-30gram började det sticka iväg bra viktmässigt och jag lyckades knåpa ihop ganska precis 5kg och slutade 2:a i herrklassen. Bakom Leif Lothström som hade alltför stort försprång på mig innan jag hittade fisken lite längre ut och jag hade aldrig en chans att fiska ikapp.

 

Men med den avslutningen som jag hade sista 1,5 timmen så kan jag inte annat än vara nöjd ändå och gå in med ett välbehövligt gott självförtroende till nästa helg då det är dags för Ösjön och Runn som dessutom innefattar vår sista serieävling i DM om vilka 3 sista som skall få chansen att tävla om SM-titeln på just Runn!

 

/Erik

Pimpelsport

 

Etiketter: tävlingsrapport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln