SM-summering

Herrpallen Herrpallen
Ännu en SM-helg är till ända. Ett bra arrangemang av Skellefteå, många gamla bekantskaper och även några nya. 

När nästan hela sverige hade solsken och många plusgrader hade Burträsk snöfall med en temperatur runt nollan. 

Om det påverkade fisket låter jag vara osagt. Men lite kinkiga var fiskarna. 

Lördag:
Dimman låg tjock över Burträsk och många hade svårt att orientera sig på utgången. Jag började inte alls långt ifrån starten en bit ifrån den stora klungan. Klungan som ganska snart började samla sig än mer och att de fick fisk var ganska enkelt att lista ut. Jag borrade mig en bortåt och i dagens tredje hål fick jag 3 fiskar på ungefär hektot. En fin start, men sedan hände inte mycket mer. Klungan satt kvar och efter 1 timmer och 45 minuter hade jag 6 fiskar. Men strax efter det så hittade vi på fisk(bara 50 meter ifrån där jag och Janne Johansson tidigare hade vänt) och det blev en liten klunga. Jag fick 2 hål på raken med 10st fiskar och helt plötsligt så kändes det som att det kunde vända. Folk strömmade till och jag gjorde ett flytt då det var väldigt stora ytor som var ofiskade. Jag sprang på en fläck med finare fisk och hann bara få några stycken innan folk anslöt igen. Charlie Hall och Mattias Markström fick några fina hål. Det kändes som att jag missade fläcken lite och försökte hitta en egen yta lite längre bort. Men jag fick bara några enstaka små innan jag flyttade tillbaka lite utanför och fick ett par bra hål med mindre fisk.

Sista 20 minutrarna så gjorde jag ett flytt igen bortanför där jag tidigare vänt och där avslutade jag med ett par skapliga hål. Anders Bergman anslöt också på slutet. Han sa att han hade fått bra och det bekräftades när det stod klart att Anders hade dagens högsta vikt(4,7kg)! Grattis!

För egen del så stämde det inte fullt ut och det kändes lite som att marginalerna inte var på min sida idag. Några tappade fina fiskar och att jag inte fick de bästa hålen trots att jag var först på ett par fläckar. 
Det blev en 20:e plats i herrsenior, något som jag tror hade kunnat bli bättre med lite mera flyt och bättre timing. 

I övrigt kan vi notera att dagens tredje högsta vikt var en yngre junior vid namn Lukas Strömberg ifrån Strömsund. Bra jobbat! Fränt att vid ung ålder lyckas med något som många rutinerade rävar bara kan drömma om. 
I herrveteran så återfanns dagens näst högsta vikt. Roffe Andersson tävlandes för Sveg hade 4,7kg. 
Dagens bästa dam blev Marie Björklin som hade 2.7kg. Jag är säker på att hon hade sin far Leif Hagström i tankarna när hon stod där på pallen. Leif som tragiskt gick bort på en tävling tidigare i vinter.

Resultaten hittar ni här.

Söndag:
Lagtävlingen blev ingen rolig histora för vårt lag och vi slutade på en 18:e plats. Men med vår taktik så kan man endast konstatera att vi var snett ute iår. Så efter 3 raka lagsilver fick man konstatera att trender bryts. 

Jag kunde dock följa den klunga på långt håll där alla 3 medaljlagen hade någon deltagare i. Det var ett riktigt race på slutet och det syntes vilken energi det var där. 
Roligt att se och det är ovanligt att det har lönat sig med klungfiske på senare års SM. 
Men iår kom alltså både indv segrare och vinnande lag ifrån klungfiske. 

Sveg SFK med laget Erik Andersson, Micke Rehnman, Lars Westlund och Thomas Larsson var det lag som var jämnast och alla hade mellan 4 och 7kg. det blev avgörande idag. De vägde in imponerande 21,7kg. Tvåa blev Competition FC med 20,8kg och trea blev Fyra FIskar på 17,7kg. 

Tack alla för en trevlig helgt och Skellefteå för ett fint arrangemang!
Vinnande lag Sveg med coach Ulf Stener i fronten.
Vinnande lag Sveg med coach Ulf Stener i fronten.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln