Pimpelsport Mormyska Cup

PMC1
Den gågna helgen drog Pimpelsport Mormyska Cup i gång med deltävling 1 på Stensjön norr om Gävle under lördagen. Sjön som tidigare bjudit på både stora och många braxnar har av okända anledningar reducerats till ett vatten med tusenbröder av abborre, en del mört och sarv. Fisket var trögt på den blanka isen och storleken, eller snarare avsaknaden av storlek, på abborrarna gav deltagarna en rejäl utmaning. Efter fyra timmars fiskande konstaterades att demonfiskaren Andreas Wetterhall drog längsta strået följt av Anders Bäcklund och Bengt Forsling. Det skulle visa sig att de två senare verkar bestämt sig för att detta skall vara deras år i PMC.

PMC2
AFK Flugan bjöd till söndagen in till tävling på Björktjäratjärn mitt i Bollnäs. Det utlovades mängdfiske efter mindre mört. När dagen summerades kunde i alla fall undertecknad konstatera att det snarare rörde sig om minimört... kanske berodde det på att jag startade på helt fel del av sjön och alldeles för sent förflyttade mig.

Nåväl, redan efter två nedsläpp hade Bengt Forsling tagit kommandot i tävlingen då han lyckades pilla upp inte en utan två abborrar på vardera halvkilot. De som satt i närheten satte nog det nyligen uppdruckna morgonkaffet i halsen och insåg att det skulle bli lång uppförsbacke att försöka ta ifatt detta försprång. Med facit i hand så skulle dessa två abborrar visa sig vara avgörande i toppstriden. Bengt höll ledningen hela vägen ut före Eric Andersson och Anders Bäcklund.

Så här i ett tidigt staduim av cupen har Bengt och Anders tagit kommandot med 50 respektive 43 poäng före Andreas Wetterhall på 36. Om två veckor ser vi om dessa tre har en winning streak på gång eller om någon annan seglar upp och ger dem en match om pallplatserna då bjuder Falubygden till Dalarnas öppna DM på lördagen och AFK Flugan till Leif Hagströms Minne på söndagen.

Vi ses på isen, skitfiske på er!

/Marino

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln