Nya tag i helgen

Förra helgen blev inte riktigt som jag tänkt och den där efterlängtade SM-biljetten hamnade i klubbkompisen Janne Rönnbäcks ficka.

Inför söndagens tävling så låg jag väldigt bra till för att knipa en plats till nästa års SM.

Men 4 timmar felbeslut grusade de tankarna och det hade krävts 7hg till för att det skulle räcka. Så det enda ljuset i det mörkret är att jag var tillräckligt långt ifrån för att ha kunnat påverkat något om man bryter upp tävlingen i mindre delar.

Men sett över hela tävlingen så hade det helt klart gått att göra mycket.

 

Men nog om det!

I morgon lördag blir det Barkennappet på just sjön Barken. Hörde att de hade läst in Södra Barken på Borlänges svarare i början på veckan. Men det är alltså den södra änden på Norra Barken som gäller. Start vid folkets park i Söderbärke.

 

Ifjol var första gången jag var dit och jag slutade på en fjärdeplats i herrklassen efter lite tur då det var ett hopp på dryga 2kg ifrån 3:an Ulf Hedlund ner till mig på 4:e.

Den tävlingen gick jag helt fiskren den första timmen och det har jag tänkt undvika nu. Så på förhand så känner jag mig ganska hoppfull inför 5 timmars kamp på Barken mot riktigt duktiga fiskare. Inte minst Jan Funestig som vunnit 3 gånger i rad där. Janne som dessutom hade ganska bra helg förra helgen, då bara en riktigt topplacering fattades och visst är oddsen låga att den kommer i morgon istället.

 

Barkennappet är ju även som tidigare nämnts den 5:e deltävlingen i Pimpelsport Cup, som Jonas Gustavsson har kopplat ett rejält grepp och det ryktas om att han skall iväg även i morgon och försöka göra sig helt omöjlig med 3 segrar i Cupen.

 

På söndag finns det två tävlingar att välja mellan, Byrviken, Leksand och Långshyttemästerskapen i Stjärnsund.

Två sjöar som jag inte har haft någon rolig upplevelse på alls. Så det kommer göras ett försök till revansch på någon av dem och i nuläget känns Stjärnsund mest lockande då jag redan har slitit mitt hår på Byrviken en gång den här säsongen.

 

Sen kan man ju inte sticka under stolen med att en dag i tv-soffan framför årets sporthändelse(bandyfinalen) också lockar. Synd bara att det är fel lag i finalen!

 

Vi ses i morgon på Barkens is!

 

/Erik

Pimpelsport

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln