Pimpelsport Mormyska Cup DT9 och DT10

Borlänge och Tunabygdens SFK stod som vanligt värdar för Mormyskafestivalen som i år avgjordes på Lilla Aspan respektive Liljan. Frdagens tävling, som inte ingick i PMC gick även den på Liljan och vanns av Thomas Nilsson.

Thomas var även den som lyckades bäst på Lilla Aspan under lördagen och kunde fått en riktigt kul resa hem med Mats-Arne och Marie i bilen med tre ettor, men fiskegudarna ville annorlunda. Söndagens tävling på Liljan tog istället Super-Jimmi Bornström hem. Av någon lustog anledning lyckas han alltid hamna i topp och framför allt pilla upp några bonusfiskar. Vi som var med på Mellandagscupen 2022 minns ju hans sutare sista dagen. Han bprde vara den ende i mormyskasverige som fått sutare på mormyska. Är det någon som får bonusar så är det han!

Toppstriden i PMC är som vanligt tight och Thomas Nilsson skuggar den gode Jimmi och behöver en seger för ledning eller en andraplats för delad ledning. Kvar på årets program är Värmlands DM på Överrudssjön (samma sjö som SM gick på) och tvådagars på Bysjön i Ockelbo. Den senare verkar ligga lite i farozonen på grund av det ovanligt milda vädret men det kommer kanske förhoppningsvis en köldknäpp framöver.

Om någon vill drista sig till att arrangera en mormyskatävling framöver och få med den i PMC så är det bara att hojta till!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln