Dalarnas DM serie dt 1

Idag var det dags för den första deltävlingen på Dalarnas dm-serie. Arenan var Björken och föret på isen var inte optimalt efter veckans snöfall. Det kunde ju inte vara optimalt för fisket sade vi innan start. Min(Erik) strategi att börja i starten gick i stöpet med mängden snö.

Om det är såhär på isarna och man orkar gå en bit. Då ska man gå! Det var många som började i starområdet. Det var ganska många som började vid det område jag valt också. Men samtidigt vågade jag inte chansa allt för mycket när det kunde bli så pass trögt.

Rapporter efter tävlingen sade också att det vart trögt i stort sett över hela sjön. Utom i det område som jag hade valt. Sen att jag inte lyckades förvalta det till fullo är en annan sak. Men en 6:e plats och en 5:a i serien är taget.

Jag vägde in 4,6kg och åtminstone de 7-8 högsta vikterna kom ifrån det område jag var på. Jonas Gustafsson vann total på 6kg. För mormyskatrollaren Börre Omang 5,8kg, som gick bredvid mig hela dagen. Han fick några riktigt fina hål och om det var pga mormyska. Det vågar jag inte svara på.
Krister Bergman vann HV på 3,9kg.
S-O Holmberg vann ÄHV på dryga 3kg. Så skrällarna var inte många.

Jag hörde inte riktigt hur det gick i damklasserna då det var lite rörigt med korten på prisutdelningen.

5 juniorer var det med och det får ses som godkänt. Bäst av dem var Erik Bjurström.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln