Snart dags att resa

Imorn påbörjar jag (Martin) , Daniel Eriksson, Thomas Larsson , Magnus Eriksson och kusin Erik resan upp till Norsjö och 2015 års SM tävlingar. Såg att det kommer att blåsa samt snöa rätt ymnigt imorgon förmiddag så vi får väll se hur föret och fisket blir på lördag. Finns en risk för tungt före och trögt fiske!? Spännande ska det åtminstone bli och visst finns det fortfarande en hel del att fundera över när det gäller de taktiska uppläggen.

Förra gången SM arrangerades i Norsjö vann Stefan Stark SM-guldet på tävlingens högsta vikt, 5,2 kg. ”Starken” är givetvis en STARK kandidat även den här gången (även om ind. sidan då är lagsidan nu), likaså hans orubbliga kompanjoner från Hälsingeklubben Fyra fiskar: kompetente Jonas Granström, formtoppade Sonny Wiberg samt inte minst dubble SM guldmedaljören Leif Lothström. I lagtävlingen får denna kvartett, tillika SM-guld medaljörerna från Ösjön, ses som förhandsfavoriter även om ett antal fler lag kommer försöka bjuda upp till kamp.

Andra kandidater till att få den tyngsta påsen individuellt saknas givetvis inte. En norrländsk armé hänförda av Västernorrlands Janne Johansson lär vilja vara med och hugga, Norrbottens Uffe Keinström likaså och vem vet vad som händer om Västerbottens Urban "URBANKROKEN" Olofsson på de skälvande sista timmarna har kommit på en helt oemotståndlig krok för Norsjöns simmare!? Och efter helgen vet vi givetvis också svaret på om det lönade sig att leta de stora fiskarna på lite djupare (a la Skellefteås Björn Eldh) eller ta dom små på grundare partier (a la dom flesta andra). Jag tror personligen att det är hugget som stucket vilken djuptaktik och stolek på fisken som kommer gå hem den här gången, och därmed är det också betydligt fler faktorer som spelar in på slutresultatet än på t ex Runn där man redan på förhand förstod att de riktigt stora fiskarna var svåra att nå i tillräcklig mängd samt att man skulle befinna sig på relativt grunt vatten.

Final i PSC
Lördagens tävling är som bekant också den storslagna avslutningen på årets Pimpelsport cup som ser ut att kunna bli en riktig nagelbitare in på målsnöret. Jonas Gustafsson leder förvisso fortfarande cupen, men ”Mr 100%” missade poäng på OS-pimpeln och detta innebar att 6 man ser ut att kunna ta hem slutsegern i cupen. Förutom Jonas G även jag, Berndt Berggren, Mikael Andersen, Thomas ”RM” Larsson samt Per ”Chefen” Nilsson. I damtävlingen har Lotta Engvall fördel av att hon tagit poäng i mer än en DT och frågan är om Lotta har tänkt släppa in någon annan i matchen nu när det handlar om SM? Jag satsar en peng på att Lotta tar det här för när missade hon i ett SM senast?! I juniorkampen ser det vidöppet ut och frågan är om inte vinnaren finns i SM-startlistorna även om David Öman, som står över SM, just nu leder!

Så lite tips på mer läsning för den SM intresserade:

http://www.norsjo.se/default.aspx?id=40819

http://liljaskriver.blogg.se/

https://norsjosfk.wordpress.com/ 


Ses till helgen, eller hörs därefter!
Martin

Etiketter: sm

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln