Säsongens första totalseger!

Dryga 90-talet personer hade letat sig till Liljan, Linghed denna dag för att delta på Linghedsnappet.

En dag som bjöd på kanonväder!

 

Efter gårdagens misslyckade urladdning på Bergviken så hade jag redan före tävlingen bestämt mig för att ta det ganska lugnt och inte gå så långt.
Jag hade även fått några heta tips av Lasse Gullstrand som tävlar för hemmaklubben Linghed. Några av dessa var det nära till.


Så jag stod kvar på land i nästan en kvart av utgångstiden för att se hur folk spred ut sig och jag hade flyt när det bara var ett fåtal som satt sig där jag tänkte börja.

Men där trodde jag att det var slut på flytet när jag borrade i sten vid mitt för dagen andra hål.
Men jag hade sådan tur att Jan Björkman, även han Linghed hade med sig ett extra skär.

Så 10-15 minuter sumpades innan jag återigen kunde göra nästa hål.
Fisk nästan direkt, dock var fisken oroväckande liten.

Men jag var kvar på fläcken och tänkte att jag bör hitta på lite större eftersom och så blev det.


Efter ungefär 45 minuter hittade jag en linje med 3 hål som tillsammans kanske gav 2,5kg med lite större snitt på ca 20-25gr och även 3-4 hektos fiskar kom med upp.

Till en början var jag och Jan Björkman själva, men efter 2 timmar fylldes det på och till sist var vi 6-7st som mest. Då avtog det ganska fort och den ende som fick någorlunda var Lars Jansson som varvade trekrok och tafs.

 

Så jag beslutade mig för att chansa och dra vidare och det blev ett ganska lyckat drag då jag hade fiske tiden ut sista timmen och även om de var små så blev det nog ett kilo till den sista timmen och jag vägde in 5640gr som visade sig räcka till säsongens första totalseger före Ture Fransson, Falubygden på 4,7kg.


Bäste 60-plussare blev Lasse Gullstrand på 4,1kg.

Juniorklassen vann Anders Engberg, Woxnadalen på 2,1kg.
Vem som vann damklassen hörde jag dessvärre inte.

 

Sammanfattningsvis kan jag konstatera att segern inte kunde komma mer lägligt än såhär inför påsken och några av säsongens stora mål som vikinganappet och OS på storhamrasjön.

 

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln