PMC 5 och PMC 6

Genomgång inför PMC6, Mormyskafestivalen söndag på Opplimen.
Genomgång inför PMC6, Mormyskafestivalen söndag på Opplimen.

Ibland är det för få timmar på dygnet för att hinna med allt man ska göra. Så har det varit för mig senaste tiden, men här kommer äntligen rapport från förra helgens PMC-tävlingar som även var Mormyskafestivalens två sista tävlingar och de utspelades på Opplimen.

Lördagens tävling kan sammanfattas med spöregn och storm. Det kan bara vara dårar som borde spärras in med vit knytkavaj i ett vadderat rum som sätter sig fem timmar på en is och jojar med tunn lina och små mormyskor under dessa yttre förhållanden. Dock var det hela 36 galningar ute på isen denna februaridag. Av dessa fightades 19 stycken om de åtråvärda PMC-poängen och det längsta strået drog Thomas "Mr Sweden" Axelsson med sina 4526 gram vilket fullständigt utklassade konkurrenterna. Tvåa blev Greger Carlsson med 3174 gram och trea med 2928 gram hamnade Jimmi "Stålvajern" Bornström. Själv hamnade jag på en blygsam 10:e plats efter att bland annat fått jaga skryllan över isen. Några lustigkurrar hojtade skojfriskt att däri kan det inte vara någon fisk, vilket ju i princip var sant...

Helgen avslutades däremot på allra bästa sätt vädermässigt med strålande solsken, svag vind och bra fiske för ganska många av de totalt 41 tävlande, varav 22 deltog i PMC. De irrande tankarna om dårskap från gårdagen var som bortblåsta (tja, jag bor ju i Göteborgstrakten så...) och även om fisken inte ville nappa riktigt för alla så tror jag samtliga njöt av det underbara vädret. Vinsten idag gick till Mankan Andersson som lyckades hiva upp respektabla 5762 gram, vilket ändå var en bra bit bakom Percy Bristam som dock inte deltog i PMC och drog upp hela 6425 gram. Andraplatsen gick till "Stålvajern" med 5680 gram och tredjeplatsen lade Mat-Arne Axelsson (eller ALF93) med 4242 gram beslag på.

Med denna helgens resultat återtog ALF93 förstaplatsen i cupen följd av Mr Sweden och Stålvajern. Potten i PMC är nu uppe i 2940 kr.
 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln