Livskvalitet!

Tänk er att ni har haft tankar på att besöka ett vatten under vintertid i 30 år men aldrig kunnat eller haft chansen. Jag har fiskat i en av Sveriges bästa öringvatten Laxsjön norr om Untorp i Orsa kommun med både min pappa och farfar under många somrar men aldrig pimplat!

Sjön rotenonbehandlades under tidigt 70-tal och sedan inplanterades en öringart från Jämtland. Öringen anpassade sig och blev nedströmslekande och fisket var otroligt bra med exemplar på 3-5 kg under 25 års tid. MEN tyvärr ( faktiskt!) var det någon tok som återintroducerade abborren i sjön, detta visade sig för ca 10 år sedan.

 

Så jag och Göte "draget" Sjölin besökte Laxsjön idag och vilken överraskning! Lämnade gråa Orsa och landade i klarblå himmel med 20 cm is :) Fisket var, som jag tycker, kanonbra. Om det hade varit en tävling här så så skulle säkerligen vinnarvikten legat på 5-7 kg och det hade varit ett jämnt fiske. Tycker personligen om sjöar där man kan vinna om det är en timme kvar och ändock gått "tom" före det.  

 

MEN tyvärr är det så med många vatten i vår kommun att det normalt ligger massor med snö under denna årstid och oplogade vägar gör det omöjligt att besöka dessa pärlor, tyvärr!

 

Känner mig otroligt lyckligt lottad att bo i en kommun där allting finns för en sådan "nörd" som jag och att även mina barn får uppleva alla årstider än så länge. Finns för mig ingen månadslön i världen som kan ersätta detta :)

 

Nästa helg så börjar allvaret med HDH-cup 1 och 2, Hae't Gött!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln