Krock i helgen

Det är alltid någon helg eller dag varje säsong där det blir kollioson med tävlingar.
Lördagen är ett praktexemplar av en sådan kollision. 
Utan att titta djupt i Stanges kalender så är det minst 4 tävlingar i mellansverige nu den 4:e februari. 

Den första deltävlingen i cupen Kurt Bruhas minne avgörs på lördagen. En tävling som Jesper Dyberg vann ifjol på 9,2kg. Det ryktas om att han ska dit och försvara titeln på Edsken. Drar han det längsta stråt även iår?

Fagersta kör på Södra Barken med start i Vad såg. Ifjol vann Svenne från Heby på otroliga 16,5kg där. Det var många som nådde över 10kg en dag då fisket var helt enormt.

Ovansiljan kör den numera klassiska lagtävlingen på Kättbosjön med ett riktigt intressant upplägg. För den som aldrig har varit på Kättbosjön så är sjösystemet uppdelat i 3 sjöar. 3-mannalagen får alltså placera en tävlande i vardera sjö och samlar därmed ihop en gemensam lagvikt. Sen är det nog individuell tävling också. Men det är lagtävlingen som är fokuset.

SFK Ljusnan kör en tävling på Uvåssjön. En sjö som vi inte har koll på att det vart tävling förut. Troligtvis så är det blanda fiskstorlek i sjön likt den närliggande Kalvsjön som gav fina toppvikter för några veckor sedan.

Lite högre upp i Sverige så avgörs Ljunganserien på sjön Marmen. En sjö som kan leverera makalöst fiske. Pimpelsport-Martin drog längsta strået där ifjol och vann på ca: 17kg.

På Söndag så flyttar Kurt Bruhas minne över till Ottnaren. Där nådde Micke Engvall högst höjder ifjol med ca: 9kg och tog även totalsegern i 2-dagarscupen på dryga 16kg. 

Ovansiljan kör öppet KM på Myckelsjön som ligger en bit nordväst om Mora. Senaste(?) tävlingen innan pandemin så vill vi minnas att Jesper Dyberg vann före den regerande svenske mästaren Stefan Gren.

Stockholmarna kör DM på söndag och vill ta vara på den tunna skorpa de fått och vi får hoppas att den håller även över nästa helg då SM i mormyska ska avgöras på Magelungen. Wetterhall lämnade en hoppfull rappport på Facebook igår och står sig prognosen med utlovade minusgrader så ska Sveriges Mormyska-elit få anvädning av knäskydden även iår.

Sammanfattningsvis så  finns det alltså 2 dubbeltävlingar(lördag + söndag) i helgen.
Dels Ovansiljans tävlingar och sen Kurt Bruhas minne för de som vill åka lite längre och ta en helhelg eller bara tävla 2 dagar helt enkelt. 

Helgens stora fråga är nog om Micke och Lotta Engvall väljer hemmatävlingen på Södra Barken eller Kurt Bruhas minne på lördagen. De var framgångsrika på Kurt Bruhas minne ifjol då de tog totalsegern i cupen i herr- respektive damklassen. Frågan är om de vill avstå chansen att försvara titlarna?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln