Summering lofsdalspimpeln 2014!

Andra dagens, och även den totala segraren, Tore Hägglund i egen hög person Andra dagens, och även den totala segraren, Tore Hägglund i egen hög person

Efter Lofsdalen cup frågade vi på pimpelsport Hans Erlingsson om han ville göra en summering av tävlingarna. Här kommer Hans reflektioner!

Först och främst ett stort tack till arrangörerna en bra genomförd tävling.

Nu till fisket!

Lördagens område var den sidan av sjön som ligger mot själva lofsdalen by och den sida som gav högst vikt(strax under 10 kg) föregånde år så förväntningarna var ganska så höga!
planen var att från start inrikta mej på abbore i den övre delen för att sedan dra mej ner mot starten där mörten brukar hålla till, men det var inte bara jag som hade den planen tydligen för när jag kommit fram till min tänkta startplats så fanns det nog minst 40 personer till i min närhet
startskottet gick å nu gällde det å va på alerten! någon drog en fin abbore och sekunden senare var han nerborrad av 10 personer....jag skrattade lite för mej själv å tyckte det hela var lite komiskt..:)
efter ca 20 minuter så hade ett fåtal lyckligt lottade personer fått några finare abborar men sen dog det ut..å det ordentligt!..så efter ca 40 minuter började jag dra mej mot starten för att se om mörten var på gång men jag såg ingen som fick en enda fisk förr än jag stanade till  hos jesper som drog upp en 5 grams abbore...
Det skulle visa sej att det var otroligt trög denna dag där många blev utan fisk (bla udertecknad).
den som lyckades bäst var per-erik friberg från sveg som fick upp 8 mörtar med en vikt av 1,1kg.

Inför prisutdelningen hörde jag en del negativa röster som klagade på fisket och att de inte skulle åka dit något mera..vilket jag tycker är väldigt orättvist!
fisket kan ju vara dåligt på vilken sjö som helst vissa dagar, och just lofssjön har ett väldigt utmanade och varierande fiske, man får tänka till lite å testa något anorlunda!
möjligeheten att rikta sitt fiska på mört,abbore,lake och öring samtidigt som man kan ta hem segern på alla nämda sätt.
(bästa dam på lördag hade 3 lakar tex)
sen gäller det och ha lite fantasi i vad man erbjuder som bete: blinkpirk,stora myskor,eller helt enkelt det som gav seger båda dagarna: en pirk med 10cm tafs och vanlig metkrok agnad med mask!...
min persoliga åsikt är att  anta utmaningen!

Nu till söndagens fiske:
Denna dag var det den bortre sidan som gällde mot västvallen...samma taktik som dagen innan, tänkte att man kan ju inte misslyckas så fatalt 2 dagar i rad!
samma visa som dagen innan i starten, folk var väldigt på hugget..själv dröjde jag mej kvar lite längre mot land  och hade lite flyt å fick 6 fina abborar lite snabbt!..jesper drog någon han med och en hel del andra fick även fisk...bättre fiske idag tänkte jag!
efter ca 1 timme så började folk dra sej utåt sjön mot den stora klungan som bildats i det område där mörtarna höll till dagen innan...men jag beslutade mej för att stanna kvar inne vid land då jag visste att det även had funnits mört där några dagar innan  såg att stefan green fick nån abbore här och där  och rätt som det var så nappade det och det var en mört!
yes tänkte jag..2 meter djupt..här ska det gå undan!..men snabbt nere på jorden igen efter ca 10 minuter i området utan en enda stöt till.
drog mej lite sakta ut mot det ställe där min sambo och thomas larsson satt å drog fläskmört på slutet föregånde år å det sög i direkt när jag kom ner till botten!..jag varpade upp försiktigt då jag var relativt ensam men blev lite besviken när jag fick upp en abbore!..fick några abborar till i hålen runt omkrig och landade på 2045 g denna dag, vilket gav en plats runt 15..
Dagens segrare var Tore Hägglund som drog upp 4,9 kg mört ute på flaket som även vann totalt och kammade hem 20000 kr!
dagens 3.a  hade bara abbore på 3,8 kg tror jag det var så den här dagen kunde man lika gärna vunnit på abbore som mört och det var ca 15 personer över 2 kg vilket är klart godkänt!
Alla inblandade i tävlingen ska ha en stor eloge för arangemanget, dom fina prispengarna och varupriser! finns ingen pimpeltävling i svergie vad jag vet som man kan vinna 30000 kr i kontanter  om man har lite flyt!
så till nästa år:  ANTA UTMANINGEN!

/Hans Erlingsson

Fullständiga resultat:
http://www.fiskailofsdalenglote.se/Lofssjoepimpeln.htm

Etiketter: tävling

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln