PMC 11 och PMC 12

Tobias Lind, Thomas Axelsson, Mats-Arne Axelsson Tobias Lind, Thomas Axelsson, Mats-Arne Axelsson

Ytterligare två deltävlingar avgjordes idag. PMC 11 som också var Hälsinglands öppna DM som arrangerades av SFK Ljusnan. Vi höll till på Kyrksjön i Ljusdal och fiskade i 2 x 3 timmar. Det var ett varierande väder idag med sol korta stunder och mellan det snöoväder och blåst. Det var lite svårt fiske idag men det nappade både mört och abborre, mest mört på eftermiddagens pass. Omöjlige Thomas Nilsson tog hem segern före Mats-Arne Axelsson och Tobias Lind.

Västmanlands öppna DM, även PMC 12, arrangerades på Thurlången som verkligen gjorde skäl för sitt namn. Trots fantastiska yttre förutsättningar med strålande sol och fint placerade rutor var det landfiske, eller snarare vassfiske som gällde. I första rutan fiskade vi i abborrarnas barnkammare och hoppades på bättre fiske i ruta två. Ack vad vi bedrog oss, nu fick vi istället fiska på neonatalavdelningen. Abborrarna och snorgärsarna var så små så de nästan fick påsarna att lyfta. Trots det lyckades Marino Sanvincenti pilla upp över 800 gram i båda rutorna med en totalvikt två gram under 1,7 kilo. Detta gav en efterlängtad första vinst i en PMC-tävling. Tvåa blev Pilo Lindstrand och trea Jimmi Bornström.

I och med dagens resultat övertog Thomas Nilsson ledningen från sin namne Axelsson och är nu bara 12 poäng efter. Det kommer bli spännande på slutet i år och med tre deltävlingar kvar så är det fortfarande ovisst om vem som kommer avgå med segern i årets PMC.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lennart » Pimpelpodd - Säsongssummering:  ”Hur går det med er pimpelbibel? Den skulle ju vara klar för flera år sedan?”

  • Claes » Pimpelpodd - Varmkorv:  ”Göran Ingvald i linköping har lite större spolar till sina spön och verktyg för ..”

  • Johan Händig » Tävlingshelg i Umeå:  ”Grattis till vinnaren. Ser framemot fler tävlingar under det innevarande året. ”

  • Calle » Pimpelpodd och genomgång av SM:  ”Stämmer bra. Lag nedanför gränsen hade INTE över 50 fisk. Eller vi kanske hade 5..”

  • Utfyllnadsfiskarn » Hjälp oss!:  ”Jättebra podd ni har! Utveckla gärna det där med utfyllnadsfiskare. Vilka som är..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln