Norarycket 2018

Teorierna var många innan start och den sent lagda isen gjorde att man fick lite huvudbry. Jag(Erik) har tidigare startat några gånger vid den stora ön. Men den valde jag bort ganska snabbt nu och gick dit jag trodde att isen legat längst och det var nog sannolikt så. Där jag fiskade hela dagen var isen relativt tjock.
Vid start så började Jag, Jonas Gustafsson, Janne Stange och Thomas ”Rosa mössan” Larsson på en linje med 25-30 meters lucka mellan varandra. I de första hålen nappade det inget för någon av oss. Det tog 4-5 hål innan jag fick min första. Men efter det så fick jag fisk i de flesta hålen under första timmen. Men fisken kändes seg och man fick inte så många i hålen. Det byggde ändå på lite och jag hade nog 1,5kg efter dryga timmen. Då hade jag och Thomas först blivit i princip själva för att sedan på bara några minuter bli 6-7st på vårt område.
 
Efter det avtog det ganska snabbt för mig och jag såg att Thomas plockade på ganska bra. Jag gick över till tafs med 1 timmer och 40 minuter kvar vilket troligen var för sent då jag direkt började få igen. Skapligt antal i hålen, men ganska små. Jag gjorde ett längre flytt under sista timmen och fick några skapliga abborrar på slutet. Men annars var den andra halvan av tävlingen alldeles för dålig för att det skulle bli någon bra placering. Jag vägde in 3,4kg som räckte till pris i HS och en 17:e plats i densamma.

Med lite flyt och tidigare skifte till tafs, så hade det kunna gått bra mycket bättre. Även om jag tror att det hade vart svårt att få så mycket mer än 5kg där vi var.
Totalsegern gick som bekant till Jesper Dyberg som var tämligen överlägsen och vann Norarycket för andra året i rad och tredje gången totalt. Därmed kopplar han även grepp om Pimpelsport Cup.
Ett stort tack till NGF som stod för ett förträffligt arrangemang och lyckades sy ihop det så bra trots att det var lite frågetecken kring isarna så sent som bara några dagar innan tävlingen.
 
Resultat ifrån tävlingen finns här.
Samt PDF:en med ställningen i PSC 2018 efter den första deltävlingen.

/Erik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln