Uppskjutna PMC3

När Skaraborg inte hade möjlighet att arrangera sin tävling då Kung Bore inte bevistar vår del av landet så frekvent passade istället Jimmi Bornström på att arrangera tävlingen några helger senare på sitt hemmavatten Holmsjön. Till saken hör att han nästan kan spotta i sjön från sin altan...

Jimmi hade lovat oss alla solsken, vindstilla, snöfritt och ett rejält braxenrace... av detta blev givetvis intet. Solen hade sovmorgon i de täta och mjuka molnen som för dagen tyngde himlen. Som om inte det var nog så behagade nämnda moln även kasta lappmögel över nejden och givetvis så ven vinden stundtals om öronen. Hur gick det med braxenracet då? Jo givetvis hade både braxnar och mörtar gått i dvala så dagens fiske blev rejält trögt. Pavel lyckades givetvis trixa upp två bonusbraxnar, Marino och Svein var sin och eventuellt även hemmasonen Jimmi. Det var som sagt ingen vidare fart på fisket och de svarade heller inte på matning varesig med mäsk eller jokers, å andra sidan så spelade det ingen roll om man mäskade mycket, lite eller ingenting alls. De som hittade fram till våra mormyskor högg oavsett. En fin matmört på nära nog 500 gram pillade Marthina, efter många om och men, upp.

Nå, hur gick det då, undrar säkert alla soffliggare? Pavel, som bor nästgårds i Norberg, tog hem segern och befäste därmed ledningen i PMC. Tvåa blev hemmahoppet Jimmi knappa 3 hg efter och trea, med en bra totalhelg, blev Marino ytterligare 160 gram efter.

Jimmi som inte kunde med att fisket var så uselt gick efter tävlingen ner på isen igen och då behagade även solen titta fram, varpå han snabbt och enkelt hivade upp 3 kg brax. Så typiskt av Jimpa att hålla finfisket för sig själv...

Nästa helg är det dags för en av årets begivenheter nämligen SM på Magelungen. Vi får väl se om det blir samma braxrace som sist SM gick av stapeln där.

Vi ses nästa helg!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln