Intervju - Marcus Claussen

Pirkar, krokar och annat material är alltid intressant för oss pimpelfiskare. Så när det kommer något nytt på marknaden vill vi på pimpelsport givetvis veta lite mer. Den här gången gäller det Marcus Claussen från Fagersta, som släpper ett gäng nya pirkar till försäljning!

 

Hur gammal är du Marcus?
Jag är nyss fyllda 39 år, bor i Fagersta med familj villa barn.

 

Hur länge har du hållt på med pimpelfisket?
15-20år ungefär, men jag är ingen riktig pimpelfantast direkt. Jag brukar ta mig ut på 3 tävlingar per säsong och 5 rundor med kompisar, sedan så blir det att hjälpa till på Fagersta AFK arrangemang. Saken är väl att jag har haft jobb varannan helg så det har inte blivit så mycket pimpelfiske. Hoppas på mer tid på isen då jag nyligen bytt jobb. Det jag framförallt har lagt mer tid på är Internationellt mete.

 

Hur länge har du gjort pirkar?
Första pirken gjorde jag för ett år sedan, och det ganska exakt. Det blev nog ett 50 tal innan man fick känsla för materialet. Pressade fram ett 10-tal olika varianter som jag sedan reducerat ner till
tre olika former, som i sig finns i olika storlekar och färgkombinationer.

 

Vad fick dig att börja med att göra pirkar?
Jag blev inspirerad av en lokal pirk tillverkare som heter Roland Storm som förklarade helt enkelt hur man gick tillväga. Till en början blev det bara G/G pirkar då det var omöjligt att ordna med silverplåt, men det löste sig hyfsat snabbt, som tur var.

 

I vilken omfattning har det vart tidigare? Hur många pirkar säljer du per år?
Eftersom jag inte haft mina pirkar till försäljning mer än på lokala tävlingar, till vänner och bekanta, så har det inte blivit så många sålda. Det har blivit 50-60 stycken uppskattningsvis.

 

Vilken pirk skulle du rekommendera om man nu får för sig att köpa en pirk av dig?
Som tävlingsfiskare i större vatten med högre snittvikt på abborren så är frågan enkel: - Formula 55mm. Piraten lämpar sig fram för allt till lite grundare vatten, då denna klassas som simmare, den ska med sin gång locka till hugg. Och där passar fritidsfiskaren in, men för tävlingsfiskare passar den också.

 

Är det några nya pirkmodeller på gång?
För tillfället så ser det inte ut så, men vi får se lite längre fram på säsongen. Det har redan varit förfrågningar på större pirk, vi får se hur det blir.

 

Har dina pirkar haft några framgångar på tävling?
Lite svårt att besvara den frågan, då mina pirkar inte legat i vattnet så hårt. Givetvis så har jag fått rapporter från fritidsfiskare om fina fångster. Jag hoppas på mer rapporter kommande säsong.

 

Vad är du ute efter med designen dina pirkar? Något som du tycker andra pirkar saknar?
Piraten var den första pirken jag skapade, och då ville jag få fram en pirk som var unik och som inte liknade något annat på marknaden. Sedan är det inte så lätt att skapa en unik pirk som blir "min" pirk, men där har jag nog lyckats. Formula är i sig en blandning av inspiration av flera pirkar. Utgångspunkten var att skapa en tung och snabb pirk, Formula 55mm Wolfram Super 19,5 gr. undrar om det finns någon snabbare.

 

Slutligen, vad tror du om årets pimpelsäsong?
Jag hoppas att mina pirkar framförallt ska visa vad de går för. Och som alltid, gärna en inledning av hård kyla så vi får en riktig is, och lite mindre snö.

 

Vi tackar Marcus för att han drog sig tid att svara.

Marcus pirkar finns på hemsidan formula.n.nu för den som är intresserad.

Riktigt roligt att det kommer nya alternativ.

 

Länk till bilder och mer info om Marcus pirkar här

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln