PMC13 och 14

På Bysjön i Ockelbo tävlades det i dagarna två med femtimmarstävlingar, riktigt trevligt fiske för de sista tappra entusiasterna. Deltagarantalet var milt sagt klent med fem deltagare per dag, men mormyska har det tuffare än tidigare att konkurrera med trekrokstävlingarna.

Lördagen bjöd på sol och underbart fiskeväder på snörena isar och Jimmi Bornström tog då sin tredje seger för säsongen och säkrade därmed förstaplatsen i årets PMC med drygt 6,4 kg, nästan dubbla vikten jämfört med tvåan Mikael Jonsson.

Under söndagens tävling hade Kung Bore bestämt sig för en liten comeback och snön lade sig som ett mjukt täcke över nejden. Detta påverkade dock inte fisket nämnvärt då lördagens tvåa Mikael Jonsson hivade upp 47 gram mindre än Jimmi gjort dagen före, men 1,3 kg mer än tvåan Marino Sanvincenti.

Detta var egentligen de två sista PMC-tävlingarna för året. Efter samtal med Mats-Arne Axelsson och Marie Axelsson Björklin kör vi för sakens skull en sista PMC-tävling på långfredagen i lilla båthamnen i Bollnäs. En tävling till minne av allas vår vän Thomas Nilsson.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln