Pimpelsport Mormyska Cup, DT1

Kristian Ekman, Almantas Skeiveris, Marino Sanvincenti Kristian Ekman, Almantas Skeiveris, Marino Sanvincenti

Äntigen lyckades vi få lite fiskbar is här nere i Västsverige. Efter lite detektivarbete lyckades Norra Älvsborgs öppna DM för 2017 (!!!) genomföras på Småvattnet i Sjuntorp. För omväxlings skull blev bilresan kortare än en timme för mig!

Det visade sig att många hade förhinder till denna tävling då den blev instoppad lite hastigt och lustigt i ett redan välfyllt tävlingsprogram. Klockan 8 samlades 6 hugade på skogsvägen vid sjön för genomgång av regler och förutsättningar.

Första rutan var en seg historia där det blev en abborre igår och två mörtar imorgon. Som väl var var det jämnsegt förutom för Almatas Skeiveris som lyckades narra en av de större, 575 gram, abborrarna i sjön. Efter snabb vägning fick den friheten åter då detta var ett krav från markägaren. Undertecknad jagade fisk hela deltävlingen och lyckades till slut hitta två hål sista 45 där det fanns mer än en fisk.

Efter vägning, fika och det obligatoriska skitsnacket i pausen startade ruta 2. Med fisk i första hålet kändes det som om det skulle kunna gå vägen att hämta in de gryga 400 grammen som saknades för totalsegern. Det skulle visa sig att fisket var bättre, men inte riktigt så bra. Efter mycket jagande började fiskrna så mått fylla på påsen i skryllan. Det gick däremot inte att göra så mycket åt Almantas som stärkt av första rutans etta borrade fyra hål och pillade upp fisk i alla i parti och minut, totalt 1460 gram och drygade ut totalen med femhundra gram.

Lite kul i sammanhanget var att placeringssiffrorna i andra rutan blev de samma som i första! Lätträknat blev det således. Distriktsmästare i herrsenior blev tidigare nämnde Almantas, tvåa blev Marino Sanvincenti och trea Kristian Ekman. Jan Johansson blev, som ende deltagare, distriktsmästare i herr veteran.

Med 6 deltagare var det också snabbt gjort att fördela PMC-poängen, vilka av naturliga skäl blev låga... Dagens resultat skapade inga förändringar i toppen av PMC 2018. Nu laddar vi för nästa helgs två deltävlingar (lördag-söndag) i PMC på Ösjön i Borlänge under Mormyskafestivalen.

Vi ses där!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln