Henry Hermanssons artikel om fiske efter norsabborre!

Henry Hermansson har vigt sitt liv åt fiske. Nu delger han sina kunskaper i fiske efter norsabborre Henry Hermansson har vigt sitt liv åt fiske. Nu delger han sina kunskaper i fiske efter norsabborre

Arbetet med pimpelboken fortsätter. Ett inslag som vi redan nu vill delge er i artikelform är Malexanders ffiskeprofessor Henry Hermanssons kunskaper om fiske efter Norsabborre. Ett detaljerat och lärorikt inslag för den vetgirige!

Urdrag ur Henrys artikel:
Mina första norsabborrar fick jag som 12-åring 1968 på Sommen. Jag var ute med min farbror Sjunne. På den tiden borrades det cirka 5-10 hål i isen och sedan satt vi hela dagen och väntade. Jag var utrustad med ett pimpelspö, modell trä, 0,35 mm lina och en Olles SM-pirk 30 mm. På kroken satt ett gammalt fisköga. Det tog cirka 2 min för pirken att komma ner till 20 m djup. Vilket skulle visa sig vara en lyckträff. Abborrarna fanns pelagiskt och högg när pirken var på väg nedåt. 5 stycken norsabborrar runt 500 gr styck blev min fångst denna dag och lyckan var total. På isen låg en utspottad fisk från en av abborrarna och Sjunne upplyste mig om att det var en nors. "Ta inte i den för den luktar gurka", sa han när jag tittade närmare på denna oansenliga fisk.

Nu 40 år senare har pimpelfisket från is och båt utvecklats och är helt annorlunda...


Läs hela artiklen här:

Etiketter: pimpelbibeln

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Pierre Welander » Krock i helgen:  ”Fagersta kör inte på Barken, Vads såg. Barkensjöarnas FVO skall ha 80:-/deltagar..”

  • Lennart Forsberg. » Pimpelsport Cup efter DT1:  ”På sammanställningen, är det inte 2023 nu, eller?”

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln