Byrviken DM-1 Dalarna

Phuu !

 

Sicken dag det blev på Byrviken i Siljansnäs, lämnade Orsa med -14 och äntrade startplatsen med bara -4, men en envis vind.Byrviken har de senaste åren (förutom förra året) gett vikter på 6-10 kg.Trodde på ett bra fiske nu när isen legat länge men så blev det inte.

Jag började på ett område som inte var alltför "välbesökt" och som jag kännde till lite sedan tidigare.Förstod efter 15 min att detta skulle bli svårt när jag inte hade någon respons på grundare vatten utan var tvungen att leta mig ut på 3-5 m för att kroka några 10-grammmare.

Valde dock att försöka leta vidare på 1-2 meter för jag vet att man kan hitta 40-60 gr fisk på detta djup om man har lite flyt.Hittade också ett liten yta med 15-30 grammare på grundare vatten men avslutade då flera valde att hänga på, tänkte på att återvända lite senare när det lugnat ner sig lite.

Matade framåt men det blev bara ströfisk, återvände tillbaka till hålen på grundare vatten och hade där ett skapligt fiske under 30 minuter vilket räckte till en andraplats med 5,1 kg.Segrade gjorde Karl-Olov Wikström från Smedjebacken på 5,5 kg vilket han tydligen hade fått i två hål.

K-O har haft en riktigt bra säsongstart med seger på Runn, trea på Norarycket och nu seger igen på Byrviken, Grattis K-O !

Hae't Gött !

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln