Thomas Larssons syn på den andra dagen

Jag och Erik kliver upp strax efter kl 6 på morgonen, jag drar upp gardinerna och ser den underbara snön falla ifrån himlen, detta ger mig en boost, riktigt piss väder snålblåst och nederbörd. Jag vet att detta ger oss fördel redan innan tävlingen startat.

Jag går ut till köket där det serveras frukost, jag ger en positiv inställning till mina lag-kamrater att vädret är kanon bra äntligen lite medgång, Baddarn sitter bara och skrattar och det är bra.
Micke Vestlund kliver in i köket och berättar att farsan (Velle) vår fjärde man i laget, festat hårt hela natten och suttit och sovit i en fåtölj. När han sa det då visste jag att Velle var i form. 
När vi sitter där och dricker kaffe och pratar om gårdagen, då ser jag Velle kliva ut och ta en cigg och sen var han redo för fight.

Taktiken var stenklar efter gårdagen indviduella fiske, vi skulle gå hela laget tillsamans till en av de stora grund som fanns, vi hade fått lite små tips om vilka områden som var fiskbara och vilka områden vi skulle hålla oss ifrån.
Ulf Stener skulle vara våran coach och hålla oss informerad om hur vi låg till.

Väl vid start och utgång så ser vi att många fler än oss har lagt upp samma taktik att gå de ca 3km och ett lång ström av folk trampar upp dit vi tänkt gå. 
Vi ser många hemmafiskare ifrån Skellefteå, Norsjö, och andra möjliga medalj kandidater i herrklassen.
Jag och Erik börjar inse att tiden runnit ut i de sega tempo vi gått upp i vi är ca 300-400m kvar när startskottet går, vi småspringer den sista biten fram. Vi är ett 70 tal personer som börjar på grundet. Ingen får fisk jag går förbi Anders Rimmervik ger mig ett ont öga där vi går och spanar. Men ingen får fisk. Erik stannar av och jag fortsätter längre ut där en djupbrant kommer, här sitter en herrveteran och hissar upp någon hektos, jag vänder mig om och vinkar åt mig mina lag kamrater, men alla måste sett det då det säkert blir 40 personer i den klungan bara 2min efter.
Jag borrar mitt första hål och hinner inte mäta ut djupet innan de sitter på en 30grammare jag får några stycken till innan det dör av, jag lyckas borra ett nytt hål på de få dm jag har att röra mig på, pga allt folk runt. De nappar lite småfisk i de följande hålen men aldeles för små och för dåligt tempo. Jag flytter mig lite i klungan och kommer i höjd med Andreas Möller som får 2st riktigt fina säkert 4hg styck. Jag ser att Erik i mitt lag sitter bredvid och får en på runt 5-6hg, dom fiskar tafs ser jag, så jag byter till det och får genast någon mindre fisk.
Det vill sig inte riktigt för mig än, 30min har nu gått och jag har lite bottenskrap i konten.
Jag gör en längre flytt ut mot Baddarn som sitter ca 100m bort vi ser att Skellefteås herrlag och Jesper Dyberg driver över ett område utan att få fisk. Vi hittar en liten grundtopp där vi får lite bättre fisk, Erik ansluter och får ett ok hål med lite blandfisk i. Baddarn sitter på kanten och får lite också men jag hamnar utanför och får bara ströfisk.
Faan de vill sig inte riktigt för mig, jag flyttar tillbaka till det område vi börjat på träffar här på Bermgan som vann det individuella, han får lite småfisk men det är inge bra fart på fisken konstaterar han också.
Nu är det glest med folk och alla har börjat spridit ut sig, jag sammanstrålar me Erik i laget och han berättar att Velle fiskat bra och säkert har något kilo han har gått i gammelhål hela tiden efter alla.  Baddarn har dragit sig lite längre bort och sitter nu stilla bredvid Anssi ifrån Stockholm. Jag erik och Velle gör en längre flytt bort dit. 
Det är nu det händer.
Vi sitter på det område som Jesper Dyberg och flera andra fiskat över en timme innan utan att just få nått. Samma sak hände dagen innan att fisken börjat nappa på ett område som redan var överfiskat. Det hade nu gått 1timme och 30min. I denna klunga var vi 10-15 personer. På ytterkant satte Leif Lothström och Anders Bergman och skottade upp fisk bakom Competion ifrån Sundsvall. Jag och Velle och Erik höll oss längst bak i klungan och gick i hål som redan var överfiskade, om det var rätt eller fel vet jag inte, dom som var längst fram hade betydligt mer fisk än oss, men det fanns dom som inte fick något där heller, vi petade på ganska bra i deras gammelhål. De var fisk i varje hål. 
Varje gång jag vände mig om för att se om Velle fick fisk så hade han fisk i näven, Erik fick lite mindre fisk än oss men han fick fisk hela tiden. Dom båda körde singel  mormycher 6mm, jag och Baddarn körde tafs. Det hade nu gått 2 timmar och vi alla satte på fiske. Det anslöt lite folk hela tiden.
Vi fick information av våran Coach Ulf att vi låg riktigt bra till jag hade nu 120st Erik nått liknande Baddarn och Velle hade betydligt mer. 
Det var bara vi och Competition FC ifrån Sundsvall som hade hela laget med i denna klunga. Annars var det någon ifrån Stochkholm, Afk Fyra fiskar, Luleå, och enskilda klubbar. Detta var bästa fläcken på sjön fick vi information om och att vi hade hela laget på den gjorde att la i en extra växel.
Baddarn har nu suttit 45min i ett och samma hål öser upp 20-25grammare på 3dm vatten under isen, jag och Velle går bakom klungan och säkrar en bra vikt. Jag frågar Velle hur mycket han har när det återstår en timme, Jag får till svars BRA snart fullt i konten.
Nu ansluter Martin och Daniel ifrån det andra Svegs laget dom har haft för dålig storlek på fisken dom säger direkt att vi är med i medaljstriden.
Velle får fisk vart han en går Erik kommer lite utanför fläcken och Baddarn sitter fastgjuten och borrar nya hål tätt tätt 1m ifrån de hål han suttit i fisk i varje hål för han. Jag går nu över till singel mormychka jag också, jag träffar rätt och får fisk i varje hål, nu är dom mindre  20gr i snitt men bra tempo jag passerar nu 200fisk med en timme kvar, Baddarn har lite mer Velle också. 
Baddarn sitter längst fram i klungan och vinkar att jag ska komma fram, Jag gör en lov runt han och möter Leif Lothström han har legat först i klungan hela tiden och fått bra riktigt bra. Jag känner att jag ligger efter Lothström men att min målvikt på 5kg är snart uppnådd. Sista timmen bara försvinner och jag hamnar lite utanför och får lite ströfisk. Jag ser även att Lothström bommar på slutet och jag springer tillbaka och gnetar ihop ca 5hg på mormycka i några gammelhål de sista 20 minutrarna. Velle springer mellan några hål på slutet och fisk i varje hål, Erik bommar lite på slutet men Baddarn har ett bra hål med småfisk. Varje gram kommer avgöra vilken placering det blir. 
Slutskottet går. Vi har nog uppnått våran målvikt på 5kg per gubbe, alltså 20kg i laget.
När vi går in så möter jag många andra, Sonny Viberg och Jonas Granström har fiskat bra på deras fläck längre upp i viken då dom har ca 140fisk vet jag att dom inte kommer Matcha våran Lag vikt. Men jag vet att Lothström fått bäst på den fläck vi fiskade. Så kanske är dom med i medalj striden ändå.
Vid invägnings fållan ser vi många dåliga påsar och vi börjar inse att vi ligger bra till riktigt bra till.
Efter sållning av fisk så stannar vågen på 21.7kg vi vet att vi leder då och det är inte många lag kvar.
Då kommer CFC Competition FC ifrån Sundsvall förra årets lag vinnare, dom väger in sist av allla. Dom har fiskat runt oss hela dagen. Det blir jämnt riktigt jämnt. 
En nervös väntan men när vågen stannar på 20.8kg så är det klart vi är Svenska mästare i lag. Jag Erik Baddarn och Velle höll oss till våran taktik att hålla oss inom samma område och hoppas att det var rätt ställe för dagen. Att se till att vi var på rätt plats när fisken väl började nappa, vi rörde oss totalt kanske 200m ifrån där vi startade tävlingen.
Det här är det bästa Guldet jag vunnit och mitt tredje lag guld i Herrklassen sedan 2012. Men det var ett Guld vi vann tillsamans och ett stort tack till alla mina lag kamrater ni är bäst när det gäller.

// Thomas RM Larsson

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln