Summering HDH-cupen 2012

Årets säsongstart kommer med all sannolikhet gå till historien som "upp och nervända världen", först var det tjällossning som stoppade premiären på Stortandsjön och helgen efter när vi väl kunde tävla så slog snö och kyla till så man knappt kunnde andas.

 

Stortandsjön bjöd på bra fiske och hade det varit bättre förhållanden så hade absolut 15 kg varit en realistisk segervikt, Tallsjön bjuder alltid på ett jämnt och bra fiske och årets resultat  med en segervikt på fem kg under tre timmar är bra tycker jag med tanke på medelvikten på abborren.Sedan hugger alltid några rödingar och öringar som ger en annorlunda atmosfär över tävlingen.Nämnas kan att Per "chefen"Nilsson fick 22 rödingar under tävlingen, naturligtvis måste dessa återutsättas vilket är en förutsättning att vi kan arrangera tävlingen.

 

Sedan avslutade vi fisket på sjön Lössnan vid Edsbyn, en sjö som jag besökte för 15 år sedan och blev tvåa med 4,2 kg.MEN i Hälsingland låg ett tjockt snötäcke över sjöarna och då  förstår vem som helst att fisket blir svårt.

 

Jag, Lars Jansson och Per-Olov Liss trampade fram i ett tjockt snötäcke till det område som jag hade fiskat i tidigare (tack för spårningen !).Ingen av oss hade ett napp under första halvtimmen trots ihärdigt borrande, lade om min taktik och gick ut mot djupare vatten och startade med singelmormyska direkt, likadant gjorde mina "lagkamrater".Efter 55 min så jublade Lars då han krokade en 20gr direkt vid nedsläpp, faktum är att även jag blev glad då jag trodde att vi kanske hamnat rätt.

Så var dock inte fallet då det var stendött efter Lars otroliga napp, jag gav mig iväg mot ett par öar där jag sett att de lokala fiskarna setat ett tag och hoppades på bättre lycka, Lars hängde på.

 

Väl framme när halva tävlingstiden hade gått så visade det sig att det var precis lika bra där.Lars hade ett försiktigt napp i ett av de gammla hål som fanns där.MEN ijösse namn, rätt som det var krokade jag en firre och naturligtvis tappade jag den:(  När 50 min återstod bytte jag taktik till att försöka söka fisken aktivt med tafsen, tyckte jag

hade napp och när jag kollade betet så fattades det en halv mygglarv ! Skickade direkt ned en singel och det nappade direkt, höll andan när jag drog upp och hoppades på en abborre.Direkt efter jublade Lars då han återigen fångat en abborre.

 

Nåväl, min abborre vägde 22 gram med påse och gav mig en hedersam andraplats i totala HDH-cupen.Åt Lars Jansson fanns ingenting att göra med sina två abborrar och en totalt överlägsen seger med två ettor.Grattis Lars Jansson !

 

Så spännande kan pimpelfiske vara ibland;)

 

Hoppas nu bara Erik kan ladda in resultaten snart.

 

Hae't Gött !/Storm

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln