Pimpelsport Mormyska Cup

Den gågna helgen avgjordes PMC3 på Opplimen utanför Leksand som tillika var Dalarnas DM. Vädrets makter bjöd på finväder med sol och i princip vindstilla. Av de 22 som deltog i PMC var det Thomas "Fishfinder" Nilsson som drog det längsta strået följt av Eva Mörlin och Bo Olsson. För min egen del blev det åter en blek insats med en trettondeplats vilket ju blir resultatet när man inte hittar fisken...

Under södagen avgjordes Leif Hagströms minne på Fäsjön i Kilafors. Efter en vådlig bilfärd genom en kohage där man när som helst väntade sig att underredet på bilen skulle skavas av samlades 40 mormyskasugna fiskare, varav 27 deltog i PMC. Arrangörerna tyckte den tilltänkta rutan var lite för liten så de utökade den till nästan dubbel storlek. Efter fyra timmar stod Rolf Wahlberg som segrare i denna prestigefulla kamp och fick med sig både minnesplackett och tennstop hem till Stockholm (eller i alla fall när hans namn graverats in i dem...). P-O Liss knep andraplatsen och Börre Omang fiskade hem tredjepriset.

Några smärre omkastningar blev det också i totalen där Mats-Arne Axelsson stegade upp till förstaplats med 62 poäng. Bengt Forsling och Anders Bäcklund petades ner var sin placering till andra respektive tredje plats på 58 och 45 poäng.

Efter fyra deltävlingar är nu potten uppe i 2120 kr.

Nu väntar en månads uppehåll i PMC för att då gästa Borlänge i dagarna två för Mormyskafestivalen. Dock kommer 17 tappra själar fightas om två ordinarie och en reservplats i svenska mormyskalandslaget, Team Sweden Ice, på Herten i Bollnäs kommande helg.

Vi ses på isen!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln