Pimpelsport pimpelcup 2017!

Evelina Henriksen vann damcupen ifjol och tog även många poäng i totalcupen. Gör hon om det i år? Evelina Henriksen vann damcupen ifjol och tog även många poäng i totalcupen. Gör hon om det i år?

Nu har nedräkningen inför årets mest prestigefyllda pimpel-cup börjat. Pimpelsport pimpel-cup 2017 startar den 15 januari!

Arbetet med cupen har varit om än svårare än tidigare år. Det går sannerligen åt timmar att pyssla ihop ett program som innehåller följande ingredienser:

  • cupen skall sträcka sig över hela säsongen
  • deltävlingar ska inte krocka
  • deltävlingarna ska spridas så gott det går geografiskt över distrikten
  • de flesta av säsongen största tävlingar bör finnas med

Cupen kommer i stort ha samma upplägg som tidigare år. En öppen klass, en damklass samt en juniorklass. Poäng till de 10 högsta vikterna i den öppna klassen samt till de 3 högsta vikterna i dam respektive juniorklassen. Gå in på pimpelsport pimpelcupsidan för att läsa mer.

Nyheter
Extra roligt är att vi i år kan presentera en DT tillika en riktig satsning i det forna stordistriktet Gästrikland. Levi Svedberg Challenge den 11 februari på Storsjön blir en härlig injektion i såväl cupen som pimpelsverige överlag.

En annan intressant tävling blir givetvis för-SM tävlingen den 18 feb, d.v.s. Järfällamästerskapet. Folk lär vallfärda till huvudstadsdistriktet och en chans att bekanta sig med 2018 års SM-vatten. Många poäng lär med andra ord stå på spel den helgen…

Priser
Som vi nämnt sedan tidigare är årets förstapris i cupen den nye VIM-skryllan Go Fish It!
Och en annan nyhet för året är att vi även kommer att lotta ut ett fint pris bland alla som tagit poäng i totalcupen under säsongen. Det är alltså viktigt att ta poäng i någon deltävling även om man inte är med i totalställningen i slutändan!

Genomförbarhet
En avgörande fråga är givetvis om isarna håller långt in i påsk? OS på Hamrasjön, som varit en nyckel till framgång i cupen vid åtskilliga gånger, kan ligga i riskzonen. Flera gånger under senare år har vägen till sjön varit eländig och framförallt har isen förvändlats till vatten/vågor. Det samma gäller givetvis deltävlingarna i de södra regionerna.

Här nedan följer våra utvalda deltävlingar:

Deltävlingar 2017

1.      Norarycket, Örebro, 15/1
2.      Jokersnappet, Östergötland, 28/1
3.      Levi Svedbergs Challange, Gästrikland, 11/2
4.     Öppna Smålandsmästerskapet, Småland, 18/2
5.     Järfällamästerskapet (För-SM), Stockholm, 19/2
6.     Färvren cup, S.Älvsborg, 26/2
7.     Storfiskarnappet, Västernorrland, 4/3
8.     Skellefteånappet, Västerbotten, 5/3
9.     Falumästerskapet, Dalarna, 11/3
10.   Kilaforsnappet, Hälsningland, 18/3
11.   Pimpelfiskare mot cancer, Värmland, 26/3
12.   Norrdonsnappet, Västerbotten, 9/4
13.   Pitenappet, Norrbotten, 14/4
14.   Vikinganappet, Jämtland, 16/4
15.   OS Hamrasjön, Dalarna,17/4

Etiketter: pimpelsport cup psc

 Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln