Presentation om oss bakom pimpelsport

Nu börjar hemsidan kännas relativt stabil och ser vi till antalet besökare den senate veckan här så känns pimpelsverige på G i år! Vi tycker således att det är dags för en kort liten presentation om vilka vi bakom pimpelsport.se är och vad vi uppnå genom denna konstruktion.

 

Några av er känner oss säkert, andra vet vilka vi är och vissa har kanske inte den blekaste om vilka Erik och Martin Södergårds är.

För det första är vi bara kusiner, många tror att vi är bröder. Men så är alltså inte fallet.

Att vi däremot är uppväxta i bandymetropolen Edsbyn mitt i Hälsinglands skogar, det är helt sant.

 

Vi kom i tidig ålder i kontakt med tävlingsfiske då båda våra fäder (som däremot är bröder) var aktiva inom Woxnadalens SFK. På varenda födelsedag och släktträff diskuterades dessutom bara ett samtalsämne, pimpeltävlingarna (så är det även fortfarande kan tilläggas). Så vi visste inte bättre än att haka på tävlingscirkusen så fort det fanns möjlighet. Först utan borr, där man antagligen gjorde en del pimpelrävar rosenrasande när man snodde alla deras gammelhål, för att sedan växa in i sporten med allt vad det innebar (egen borr bland annat).

 

Martin var nog ändå den som tog till sig fisket bäst i början, medans Eriks största bekymmer var rädslan för vatten. Men även Erik fick kontroll på sina fobier och vid 10-12 år hade vi båda några års erfarenhet utav tävlingspimpel.

 

Allt eftersom vi blev äldre blev vi mer inbitna och de senaste åren kan det väl nästan klassas som en besatthet och det kommer förmodligen att avspeglas även  här. 

 

Vid 20 års ålder flyttade Martin upp till Umeå för studier och 2 år senare hamnade även Erik där uppe.  I Umeå var vi med och grundade fiskeklubben PK Nordic, på vilkens blogg vi tidigare skrivit. Men allt eftersom vi flyttat runt i landet och kommit längre ifrån Umeå, så kom vi fram till att vi skulle starta en egen sida. Det kändes helt enkelt dags att förverkliga några idéer vi samlat på oss genom åren, idéer som var svåra att förverkliga i PK Nordic-bloggens format. 

 

Idag bor föresten Martin i Sveg med sambo och barn och arbetar som projektledare på Härjedalens kommun, medans Erik har hamnat i Falun och arbetar som brokonstruktör. Kanske är det slutflyttat för ett tag framöver nu, vem vet?

 

Vår vision med denna hemsida är att öka intresset för tävlingspimpel och vi hoppas även att vi kan hjälpa till med att utöka antalet deltagare på pimpeltävlingar runt om i Sverige. Ingen låg målsättning alltså, men långt ifrån orealistisk om man jobbar på rätt sätt. Och vi kommer att göra allt som står i vår makt för att skapa intressant läsning, dels genom dagliga inlägg med olika teman, dels genom våra korrespondenter, ni kommer få dem presenterade allt eftersom här på bloggen, som av allt att döma kommer att bli en oerhört viktigt resurs. Det kan noteras att vi inte i första hand kommer att rekryteras redan aktiva bloggare till korrespondenter, dom gör redan ett så bra jobb med det dom gör.

 

En liten förklaring kring korrenspondenternas roll kanske är på sin plats?Korrespondenterna är tänkta att täcka upp ett större område av pimpelsverige än den region vi rör oss inom, alternativt att de skriver om särskilda teman som vi tror kan vara intressanta för er att ta del av. De kommer att skriva lite sporadiskt här på bloggen, allt utifrån tid och idéer. Sammantaget hoppas vi även att inläggen från olika profiler på hemsidan kommer göra den mer levande och intressant. och vi hoppas givetvis att ni övriga är med på noterna via kommentarer eller varför inte kontakta oss personligen. Och har ni föresten nånting ni vill ha publicerat, vare sig det gäller bilder, resultat, en sammanfattning av en tävling eller rent av ett reportage, tveka inte att höra av er. Vi är till för er!

 

Det var lite om oss och våra idéer. Vi ses på isarna!

 

/Erik och Martin

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln