Separat VM-kval i mormyska

Tävlingsmötet på Sportfiskarna 17/11 –12 tog ett enhällit beslut om att bryta ur Vm-kvalet i mormyska från Sm tävlingarna. Här nedan kommer informationen om hur kvalet skall utföras.

 

Sm i mormyska har nu satt sig på en bra nivå som enbart Sm i mormyska. Det är ett arrangemang som är lite för stort för att fungera bra som ett Vm-kval. Referensgruppen bestående av Folke Andersson, Thomas Axelsson, Ove Eriksson och Andreas Wetterhall önskar lyfta ur Vm-kvalet från Sm. Bakgrunden är att systemet är väldigt turbetonat och inte tar fram det bästa vi har för att ha en chans att slåss om medaljerna på ett Vm. Statistiken talar sitt tydliga språk.

 

Vårt förslag är att man gör sig rätten att delta på ett Vm-kval genom att tävla på ett Dm året innan.
Vi vill ha en startavgift på 800-1000kr för att kunna vara helt självgående ur en ekonomisk synpunkt. Kvalet skall avgöras under en helg lörd-sönd i mittensverige för att så många som möjligt ska få lika nära.
Konsekvenserna för Sm i mormyska ser vi enbart som positiva. 3 deltävlingar kan bli 2 och det innebär att det inte är nödvändigt att servera mat mellan deltävlingarna då man har en 4 timmars på lördagen och en 4 timmars på söndagen. Man kan även sänka startavgiften om så önskas. Vi tror inte att vårt förslag kommer generera i ett tapp av deltagare på Sm, Särskilt med tanke på att liknande gjorts med det moderna metet.

 

Tävlingar: 4st 3- timmars. 2 tävlingar på lördag, 2 tävlingar på söndag

 

Poängberäkning: Dom tre bästa tävlingar räknas. Vid lika poäng vinner lägsta siffran, är det lika är det den sammanlagda på tre tävlingar vikten.

 

Startavgift: 1000 kr/per deltagare, varav 800 kr går till VM-laget. Övriga 200 kr/ per deltagare, skall gå till kostnader för sjö hyror, sanktioneringsavgift, och oförutsägbara övriga kostnader som kan tillkomma, pengar som blir över går tillbaks till laget. Pengar som kommer från Sportfiskarna ca: 5000 kr avser kapten för laget, kostnader utöver fylls upp från potten, övriga pengar delas upp i laget om minst 6 deltagare.

 

Konto: Pengar betalas in till arrangerande klubb, och från klubben vidare till konto hos Sportfiskarna. Det är förskottsbetalning som gäller en månad före startdatum, och det är bindande anmälning. Medlems nummer skall anges på inbetalningskortet, och mail skall sändas till mailadress som är angiven i inbjudan med namn och telefonnummer.

 

Vilka får vara med: . Alla seniorer och veteraner män och kvinnor får vara med och kvala för en plats i VM-laget. De fem (5) bästa + en (1) reserv får representera Sveriges VM-lag i Mormyska.
Medlemskap i Sportfiskarna och svenskt medborgarskap krävs och skall kunna styrkas.

 

Klasser: Endast en klass kommer att tillämpas.

 

Tävlingsarena: Det skall framförallt vara jämna rutor med småfisk. (Fast arena förslagsvis kan vara Bollnästrakten). Arrangemanget skall helst ligga där det finns sjöar med mycket småfisk i. Arrangemanget kan sökas av alla klubbar och helst centralt i Sverige.

 

Arrangör: Arrangörerna ansvarar att tävlingsrutorna sätts ut senast fredag morgon, så att provfiske kan erbjudas från kl:11.00 dagen före tävling, 10 m från rutorna. Deltagare som skall kvala får inte fiska på tävlingsområdet 14 dagar före kvaltävling.
Markeringsstickor, armbindel, protokoll, såll och våg tillhandahålles av arrangörerna. Påsar fås från Sportfiskarna.

 

Domare: 1 man från arrangör, Mormyska ansvarig från Sportfiskarna och referensgruppen som består av Folke Andersson, Thomas Axelsson, Ove Eriksson, Andreas Wetterhall och en från dom tävlande.

 

Protester: Skall vara inlämnade före invägning

 

Besiktning: Görs av arrangör tillsammans med Mormyska ansvarig från Sportfiskarna och en eller fler från referensgruppen

 

Regler: Sportfiskarnas regler gäller med undantag för ett tillägg från dom internationella reglerna. Detta gäller betesbegränsning. Arrangerande klubb ansvarar för att kunna presentera reglerna för samtliga deltagare.

 

Fortskridande information i ämnet kan hittas på Tunabygdens hemsida.

 

/Pimpelsport

Etiketter: mormyska

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln