Helgsummering

På lördag var det dags för Barkennappet.

När vi gick ut så var det roligaste att hålla koll på långlöparna Jonas Gustavsson, Dan Esbjörs och Markus Esbjörs som hade bestämt sig för att ta sig de dryga 9km mot överänden utav sjön och då föret inte var det bästa fick de verkligen slita och dyrbar fisketid försvann. Men vet man fläckarna och ändå har fiske 3,5-4 timmar så räcker det långt.

 

Startade med Jesper Dyberg, Janne Rönnbäck och några flera.

Ingen fisk i de två första hålen så jag sprang vidare mot där jag fick min fisk ifjol, men inget där heller.

Efter det hittade jag på lite fisk nära land, men inget som gav något. Så jag och Janne Rönnbäck chansade och stack längre bort, men det gav inget heller. Så för min del är det bara att glömma lördagen.

 

Som ni läst tidigare så lönade det sig att gå långt idag, Med Jonas Gustavsson som totalsegrare på 11,7kg och för Dan Esbjörs som vann herrveteran på sina 6,5kg.

 

På söndagen valde jag mellan Byrviken, Leksand eller Grycken och Långshyttemästerskapen.

Byrviken hade jag redan floppat på en gång i år och på Grycken hittade jag ett intressant ställe ifjol som jag var sugen att prova igen. Så valet blev ganska enkelt.

Jag pinnade iväg de 4-4,5km som det var till stället och började på ett ställe som jag bara hade tänkt fiska av och sedan ta mig vidare till den fläck där jag egentligen tänkte fiska på för dagen.

 

Ett beslut som visade sig skulle bli dyrbart då jag kom i kontakt med fisk direkt, dessvärre inte tillräckligt bra fiske och efter 1,5-2 timmar så hade jag kanske 8hg. Jag hade helt enkelt bränt halva tävlingen med hopp om att stället skulle ge bättre fiske på någon fläck.

 

Jag gjorde flyttet till det ställe jag tänkt fiska på ifrån början och fisk direkt i andra hålet. Den närmaste timmen gjorde jag bara 3 hål och även om det var 4m djupt och liten fisk så blev jag lite bitter varför jag väntat så länge med att flytta mig. De sista 2 timmarna gjorde jag 10 hål, varav jag fick fisk i 7 av dem och jag lyckades komma upp i 4,5 kg. En vikt som visade sig räcka till en 6:e plats och sista pris i herrklassen.

 

Tävlingen vann som jag la ut igår Jesper Dyberg på 8,3kg.

 

Uppdatering av Pimpelsport Cup kommer när jag fått resultatlistan ifrån Smedjebacken. Så det blir väl under veckan någon gång!

 

/Erik

Pimpelsport

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln