PMC DT6 avgjord i Ockelbo

Snart dags för start på DT6, 5-timmars på Bysjön i Ockelbo. Snart dags för start på DT6, 5-timmars på Bysjön i Ockelbo.

Morgonstund har guld i mund lyder ju devisen, och idag skulle den verkligen också besannas. Revelj 02:30, på med kaffebryggaren som är färdigladdad och ta ut mackorna ur kylen. Halvtimmen senare rullar bilen ännu en gång denna säsong norrut på torra fina vägar helt utan annan trafik. Under tiden som dagens game-plan smids i huvudet läses Jo Nesbös ”Polis” upp för mig i högtalarsystemet. Väl framme nästan vid halv niosnåret äter jag en andra frukost och hälsar på alla goda vänner som är där.

Klockan tio visslar Markku Kalliokoski igång dagen femtimmars-tävling. På väg ut i rutan kikade jag runt lite och såg att de flesta gick till vänster. Fick genast en flash-back från Thomas Leijons kåserier från diverse tävlingar; ”…ska man gå till höger eller vänster…?”. Själv gick jag upp till det högra övre hörnet av rutan, som jag fick ha alldeles för mig själv. Fyra hål borrades så det bildades en liten kvadrat i mitt hörn och jag slog i en klocka, av Andreas Wetterhalls spupermäsk uppblandat med Russel Hopkins fina jokers, i varje hål. Därefter tog jag en promenad längs långsidan och borrade två nya hål strax bortom halva plan. Samma visa där, ner med en klocka i varje samt ytterligare en med bara jokers i varje.

Tillbaka till de första hålen och fisk direkt innan djupet ens var lodat. Efter 10-15 mört i första hålet avstannade nappen. En halv deciliter mäsk fick sjunka ner från ytan, själv bytte jag till ett av de resterande tre hålen. Efter att ha fiskat i fjärde hålet gick jag till mina andra två hål och upprepade processen. Jag anammade den östeuropeiska stilen med hårt mäskande och bara fiskande på ätande fisk, inget nötande i hålen. På detta sätt fortsatte jag hela tävlingen. Jag hörde att de flesta andra tyckte det var trögt och att de inte fisk igång mörten, men för egen del var det bra fart i alla hål hela tiden. Mest mört, några abborrar, några småbraxnar och några hyggliga björknor gav till slut 7680 gram och årets första vinst. Ett bra genrep inför SM som avgörs nästa hel. Hoppas det går lika bra då!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln