Pimpelsport Cup och Pimpelsport Mormyska Cup 2023

För dom som undrat så är det helt självklart att det blir cuper även 2023.
Även om hemsidan ligger lite på vil så är ambitionen att fortsätta med cuperna även i vinter. 
Pimpelsport Cup går in på den 10e upplagan i vinter och Mormyskans motsvarighet avverkar 7e året. 
En spännande säsong och vi kan avslöja redan nu att för pimpel så drar cupen traditionsenligt igång med tävling på Norasjön den 15e Januari. Då lär den regerande mästaren Per Chefen Nilsson vara taggad till tårna och tråna efter ännu en titel. Så för er som vill slåss om cuppoäng och tampas med Sveriges kanske just nu bästa pimpelfiskare Jesper Dyberg och Per Chefen Nilsson så ska ni söka er till Norasjön.

Säsongen har så smått smygit igång, eller de första tävlingarna ägde väl rum redan för en månad sedan. Men jag vågar nästan säga att den kickstartar i början av Januari.
I dalatrakten där jag (Erik) mestadels tävlar så brukar Nyårsnappet på Ösjön vara det riktiga startskottet för de större tävlingarna. Dessvärre så blev det inte riktigt lika många deltagare som vi vant oss vid i årets upplaga. Drygt 50-tal (52 på resultatlistan) kom till start. Där var Per Chefen Nilsson starkast och vägde in 10,3kg. 
Men de starkaste reaktionerna som väckts av är nog fjolårssegraren Jesper Dybergs nolla. Jesper som helt enkelt struntade i att väga in och hade runt 4kg. Jesper hade som lite kuriosa 0 napp på samma ställe som han vann på dryga 8kg ifjol.
Så vi kan ta med oss hur oberäknelig vår sport är och det är vad som ger oss den extra tävlingsnerven.
Det mest glädjande var att det verkar ha nappat bra på många håll och det visade även resultatlistan. 

Kom ihåg den 15:e januari då säsongens första riktiga stortävling avgörs på Norasjön. Blir det +150 deltagare även iår?

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln