Trysil-Cup 2013

Och som jag har längtat efter denna helg i underbara Trysil med massor av trevliga medtävlare och ett kanonarrangemang av Trysil SFK. Hela 170 deltagare tävlade i årets upplaga av cupen som bjuder på ett mycket varierande men otroligt lärorikt fiske.

 

Här gäller det att behärska alla metoder för att vara framgångsrik, första dagen fiskade vi på ett helt nytt vatten för mig och naturligtvis fick jag massor med med info som sade att allt mellan 11 kg mört till 6-7 kg fin abborre var det som gällde ?!!

 

Nåväl, jag och Oscar äntrade Södra Ulvsjön och begav oss de drygt 2 km till sjöns norra ände vilket såg stekhett ut då man tittade på flygfoto på sjön. Min plan var att damma av de stora abborrarna med hederligt svenskt trekroksfiske i början för att sedan påbörja tafs och mormyskafisket efter mört. Insåg efter ca:10 minuter att det var bara att sopa ner trekroken i ryggsäcken och leta efter allt vad som kunde nappa överhuvudtaget.

 

Hade fem fiskar efter första timmen och begav mig söderut för att leta vidare, Oscar hängde på och vi hittade en klunga där det nappade lite småmört. Man var tvungen att variera mellan tafs och myska för att hålla igång de silvriga rackarna och dagen slutade med en sjunde plats i herrklassen för mig med 3390 gr och en 13:e plats totalt. Dagens totalvinnare var Harald Hovre på 4424 gr.

 

Oscar fiskade kanonbra och hade siktat in sig på att lära sig mormyskafiske vilket han fixade med bravur och vann barnklassen.

 

Kvällen ägnades åt en underbar räkafton med massa goda vänner på Fredbo camping och jag och Oscar sussade i säng vid 22-tiden supertrötta. Uppstigning tidigt och dags för finalen. Vet att det kan räcka med 20 platspoäng då det är så många deltagare och jag kännde att det fanns inom räckhåll.

 

Eltsjön som jag tävlat på flera gånger var arenan och jag hade en plan, kanontrevlig sjö med fin abborre MEN inte lätt fiske. Första gången jag deltog i Trysil blev jag tvåa på sjön med trekrok men hade inte sedan dess hade jag inte fått en abborre på detta på fem försök. Sökte mig ut på ett grund och med en taktik att efter detta gå in i en vik och fiska mormyska grunt i gamla hål när det lugnat ner sig.

 

Var nog ca: 30 till som började på grundet och jag fick en bra start med några fina abborrar på tafs men sedan tog småfisken över, nappade så pass bra så jag var tvungen att prova en hederlig blåglitter på helbrons 33:a och det var klockrent ! Drev upp ett gäng 10-25 grammare ett tag men sedan blev det stopp, slängde då ned mormyskan och genast följde fyra 200 grammare med upp. Taktiken klar !

 

Körde på med att leta fisken med tafs, ner med trekrok och sedan sopa rent med mormyska. Fungerade kanon och jag blev tvåa med 8182 gr, Frank Hansen segrade på 8346 gr. Oscar kämpade på med sin mormyska och segrade även denna dag i barnklassen.

 

Totalt fick jag 15 poäng vilket räckte till totalseger, min klubbkamrat Peter Järnberg tog andraplatsen och P-O Eriksson från NGF belade tredjeplatsen, en trippel av de svenska :-)

 

Måste summera min säsong som en av de absolut bästa någonsin med andraplats i HDH-cupen, DM-serien i knallhårda dalarna och silver på SM. Att sedan följa upp detta med vinst på Venjanspirket, Skinnarnappet och Trysil-cup......tja vad skall man säga :) Nu stundar ännu några tävlingar kommande helg, tyvärr har Svegpojkarna tappat fokus så då får vi ställa allt till rätta. Info på 0250/40603.

 

Hae't Gött !

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln