Inför SM träning och klubbmästerskap

Så var ännu en helg till ända. För egen del blev det fiske i dagarna två, med en träningstur på Svegsjön på lördag och Svegs klubbmästerskap på söndag.

 

Vädret gick inte att klaga på under lördagen när jag, farsan, Ulf Stener samt Nisse och Gunn Norderud begav oss till Svegsjön. Strålande sol och visst fick vi även abborre lite här och där. Nisse fick t.o.m. äran att lyfta en som prickade kilot! Man kan sammanfatta det som en perfekt träningsrunda inför nästa helgs SM.

 

På söndag stod årets blott andra tävling för min del på agendan (nu är det dock tävlingar inplanerade resten av våren). Öjingen söder om Vännsjö var tävlingsplats och få av de deltagande hade fiskat där tidigare vilket innebar att ingen egentligen visste vad vi kunde förvänta oss av sjön. Det är givetvis alltid roligt med nya tävlingsvatten men det innebär också en svårighet att som tävlingsfiskare veta vilket fiske man bör inrikta sig på för dagen.

 

Jag valde att bege mig någon kilometer i det hemska föret (40 cm snö, 20 cm stöp) tillsammans med Hans Erlingsson och Bo Jonasson och hittade så småningom ett grund en bra bit ut från land där jag fick lite fiskkontakt. Dom jag lyckades bärga var av storlek större vilket gjorde att jag bedömde att ge stället en rejäl chans.

 

Med timmen kvar, då grundet var överborrat, gjorde jag en längre förflyttning mot ett landområde som var ofiskat. Där mötte jag till sist upp Hans som uppskattade att han hade fått runt 2,5 - 3 kg vid ett sund. Jag trodde nog att jag hade något mer vid det tillfället och förstod att det kunde räcka en bit. Hans drog därefter vidare medan jag valde att fortsätta söka av området och med någon störfisk i avslutningsdelen vägde jag slutligen in 5,3 kg vilket skulle visa sig räcka till totalsegern. Näst högsta vikt för dagen hade inte oväntat segervana Maud Eriksson på 4,5 kg. Gubben hennes, Loe, vann veteran på styva 3 kg.

 

En bra genomkörare till SM och givetvis hedersamt att bli klubbmästare i en så framgångsrik klubb som Sveg!:)

 

Martin, Pimpelsport

loading...
Etiketter: tävlingsrapport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln