Rapport Ekolsundaviken

Idag blev det en ny bekantskap.
Jag(Erik) och Jonas Elfstrand begav oss ner till kulan på Ekolsundsviken.
86 st startande för dagen verkade vara ler än väntat för arrangören Enköping.

Jag gick rakt över viken ifrån starten och började där. Det var många andra som började där också och de flesta fick fisk direkt ifrån start. Men jag hade det svårt och det tog säkert 10 hål innan jag fick den första och då var det nog några som redan var uppe i 1-2kg.
Men det var ingen islossning för mig där utan kräftgången fortsatte den dryga förstatimmen och jag fick se några ha riktigt fina hål.

Till sist fick jag nog och bytte sida till startsidan och började få lite fisk ganska långt ut på lite djupare.
Lyckades även få en abborre på 5hg och tappa en större, så jag blev kvar i det området resten av tävlingen. Men jag fick ingen riktig fart på fisken. Jag vet inte om jag helt enkelt var på fel ställe eller om det hade något att göra med mig eller mina grejer. För när jag bytte till tafs med 1,5 timme kvar började jag genast få fler i hålen.
Det var dessvärre för sent och jag fick bara ihop 6,1kg.

En som lyckades bättre var Rolf Lindfors som jag fiskade med på slutet, vann äldre herrveteran med sina 9,1kg. Rolf lyckades även få en abborre på kilot bakom ryggen på mig.

Bäst för dagen var veteranen Sven Larsson (??) med sina dryga 11kg.
Herrklassen plockade Lasse Sundberg hem på 10,4kg. Noterbart är att 14:e pris gick på 7,9kg. Så det var väldigt hårt där uppe i toppen i alla klasser.

Bäste dam blev Britt Lindström (??) med sina 6,7kg.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att det var en rolig tävling och ett roligt vatten som jag förhoppningsvis kommer besöka igen. Dessvärre var mina besök på Mälaren för få innan detta och jag förlorade en fin placering redan under första halvan av tävlingen. Jag hoppas dock på bättre lycka nästa gång jag ska där neråt på tävling, förhoppningsvis redan i vinter.

/Erik
Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln