PMC DT 6 och 7

Söndagens topp trio. Vinnare Jari Taskinen (mitten), tvåa Evert Hellqvist (vänster) och trea Thomas "Mr Sweden" Axelsson (höger) Söndagens topp trio. Vinnare Jari Taskinen (mitten), tvåa Evert Hellqvist (vänster) och trea Thomas "Mr Sweden" Axelsson (höger)

Torshälla SFK genomförde den gångna helgen en tredagars Mormyska Cup där lördagens och söndagens tävlingar utspelade sig som tidigare års SM. När det gäller PMC verkar THomas Axelsson ha skaffat sig ett rejält grepp om ledningen med hela 91 poäng, följt av förra årets vinnare Lars Jansson på 58 poäng och Peter Eriksson på 55 poäng. Vem ska kunna stoppa mormyskademonen Tompa i år???

Så här sammanfattar Jimmy Sjöberg tävlingarna:
Som kortfattad summering kan man väl säga att deltagarantalet var lite skralt. Påminde starkt om ett öppet DM för södermanland. Lördagen dominerades av Johan Axelsson med delad etta i första rutan och i ensam majestät i ruta två.
Desto jämnare med placeringarna bakom Johan A. där Johan Kindlundh, Thomas Axelsson och Pilo Lindstrand samtliga landade på åtta poäng tätt följda av Lars Jansson på nio. När åttapoängarna skulle särkskiljas drog lill-Johan längsta strået och knep andraplatsen framför Thomas Axelsson och Pilo Lindstrand blev således fyra.

Det var kallt hela dagen och kanske var det det som avskräckte en del fiskare att komma, det hjälpte inte att fisket var ganska trögt och fisken behövde "jagas" i rutorna. Vikterna skvallrar om att det var lite bättre på eftermiddagen än på förmiddagen, men det gällde inte alla deltagare och en del stora omkastningar finns i resultaten för respektive ruta.

Under söndagens deltävling var det hemmatävlare som lyckades hitta mest fisk, Jari Taskinen dominerade resten av startfältet på för dagen mäktiga 4183 närmast följd av ännu en hemmafiskare Evert Hellkvist på 2673 tätt följd av Thomas Axelsson på 2595. Även Johan Axelsson lyckades plocka upp över två och ett halvt följd av Lars Jansson som plockade ytterligare en femte plats.

Torshälla Mormyska Cup 2018, ny mormyskacup för i år, avgjordes enligt den gamla tävlingsformen för SM, dvs med två rutor under lördagen och en under söndagen. Cupvinnare på totalpoängen 6,5 blev Johan Axelsson från Trosa AFK, två blev Thomas Axelsson på 11p och trea Lars Jansson på 14p. Bra prisbord från Intropris och Gense i Eskilstuna kompletterade priserna från Norfin.

Totalsegrare av Torshälla Mormyska Cup blev Johan Axelsson i Team Sweden Ice med 6,5 platspoäng, tvåa den alltid topplacerade Thomas Axelsson med 11 platspoäng och trea Lars Jansson med platspoäng 14. Man bör också nämna att Johan Kindlundh coach i Team Sweden Ice landade på Sven Nylanders favoritplats, nämligen 4:a. Johan och Johan laddar nu tillsammans med övriga laget för nästa veckas VM i Kazakstan. Avresa sker på lördag och ni kan givetvis följa lagets bravader på Team Sweden Ice Facebooksida: https://www.facebook.com/teamswedenice/ och Instagram #teamswedenice.

Arrangemanget flöt på bra utan några missöden och Torshälla hade stor hjälp av grabbarna från Trosa med utsättning av rutorna, det tackar vi för.
Vi hoppas på fler deltagare nästa år, för vi kommer definitivt vara med även då.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln