Sundberg glänste i ett i övrigt tungt svenskt NM


Inför NM i pimpel på hemmaplan var förhoppningarna stora på det svenska pimpellandslaget, inte minst eftersom att NM på hemmaplan brukar innebära stora framgångar. Senast Sverige hade hemmaplan, i Sveg 2015, togs utöver en rad klassegrar den prestigefyllda nationstävlingen hem utan större bekymmer. Gången innan det, i Falun 2012, var Sverige förkrossande överlägsna. Men man kan sällan leva på gamla meriter och i år blev det en minst sagt tuff tillställning för det svenska laget.

I ett enligt rapporter prickfritt arrangemang kom däremot inte fisket att leva upp till de högst ställda förväntningarna. Vissa kom till och med att få det tufft att få fisk överhuvudtaget. Och det tröga fisket visade sig inte passa svenskarna och deras taktik på samma sätt som det passade Finland och Norge.

Det fanns förvisso svenska ljusglimtar, främst erfarne NM deltagaren Lars ”Mr Magic” Sundberg som vann herrveteranklassen, Josefin Andersson som blev tvåa i damjunior samt Ulf Keinström som blev trea i herrsenior. Men det var också de tre ind medaljer Sverige fick med sig från Luleå. I nationstävlingen blev Sverige rejält distanserade av både Norge o Finland.

Att Sverige gjorde sitt allra bästa tvivlar nog ingen på, men den här helgen stämde det helt enkelt inte. Lita på att Sverige kommer vilja ha gruvlig revansch nästa gång NM går på hemmaplan.

Kompletta resultat:
http://nya.sportfiskeklubben.nu/sites/sfk/files/NM-Pimpel%202018.pdf

Etiketter: nm

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln