SM och SM-vatten

Nu skall jag sticka ut hakan lite och kritisera den nya "flugan" med att ha ett "för-SM". Jag kan förstå lite varför klubbarna kör dessa och varför tävlingsfiskare åker på dessa. Jag hade säkert själv åkt om jag hade vart inkvalad till SM. Just bara därför att tävlingen finns och möjligheten till att "känna" på vattnet.

 

Men för den delen tycker jag inte att det är bra. Varför skall man störa ett fiskevatten där SM skall gå en månad senare?

Visst har det vart stora sjöar med både Mälaren och som nu delar av Vänern. Men även dessa störs om vissa fläckar blir högt belastade på förtävlingar och chansen att vinnaren kommer ifrån något av dessa områden är ganska liten.

 

Sen har vi det här med rättvisan, visst alla har ju chansen att åka dit. Dessvärre har ju vissa från de norra delarna över 100 mil ner till årets SM-tävlingar och att då åka dit på ett "för-SM" är inte tänkbart.

 

På Mälaren hade 2 av 3 tyngsta vikterna vart med på det årets "för-SM", den som inte var med där var det årets svenska mästare Leif Lothström. Så det är ingen garanti för att lyckas på SM att vara med på förtävlingen. Men visst är det en stor fördel!

 

Så mitt förslag är att sluta med dessa "för-SM". Jag vet att det är fler som tycker samma sak. Vill man, så finns ju fortfarande möjligheterna att provfiska vattnen själva kvar om man nu vill det. Det ger ju ändå inte samma belastning som en pimpeltävlning ger.

 

Jag vet inte vad ni tycker? Är jag ute och cyklar här?

Jag tycker i alla fall att det är bra att lyfta frågan och att arrangörerna och sportfiskarna får er syn på det hela.

 

/Erik

Pimpelsport

Etiketter: pimpel

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln