Test av lina: Tubertini Navy Blue 0,22

I helgen som var gjorde jag, trots tapetsering och andra bestyr därhemma, ett tappert försök att ta mig ut i kylan för att testa av linan Tubertini Navy Blue för vår sponsor Sportfiskepoolen. Och jag blev faktiskt positivt överraskad av dess egenskaper.

 

Linan jag testade hade dimensionen 0,22 och med en 47 mm pirk fiskade jag på 3-7 meter. Tyckte faktiskt att den hade många av de egenskaper som åtminstone jag vill ha ut av en bra pimpellina. Den var först och främst stum och ingav därmed en bra och direkt känsla. Dessutom gjorde dess blåton den lätt synlig mot snön vilket underlättar när man dels vill ha koll på linan då man drar fisk, dels när man vill hålla ett bra tempo mellan hålen på en tävling. Utan att ha testat den i tävlingssammanhang så tror jag att jag redan nu kan rekommendera den till er som är ute efter att testa en ny lina.

 

Den finns förövrigt i dimensionerna 0,20 och 0,22.

 

Väll mött.

Martin

Etiketter: utrustning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln