DM i Dalarna avgjort

Medaljtrion i Herrsenior. Fr v. 2:a Lars Jansson, 1:a Björn Hols  och 3:a Per Gref. Foto: Henrik Persson Medaljtrion i Herrsenior. Fr v. 2:a Lars Jansson, 1:a Björn Hols och 3:a Per Gref. Foto: Henrik Persson

Kättbosjön, Kättbo var arenan för en av de på förhand mest spända drabbningarna på länge i Dalarnas distrikt. SM-platser till ett SM i Dalarna stod på spel. Närmare bestämt Ösjön(lag)/Runn(Indv.).

 

Vädret före start var bland de värre jag vart med om. Minus 15, blåst och snö. Dessbättre slog det sig ganska snabbt in på tävlingen och lite varmare temperatur och mindre blåst.

 

Taktiken för min egen del spolierades i onsdags då magsjukan slog till och de tänkta 4km t o r. blev aldrig aktuella. Vilket kanske var tur då ingen därifrån kom in med fisk. 

Istället gick jag 700-800m ut på den "högra" sjön och började vid en ö. Började helt själv vid den kant på ön som jag var på. I efterhand kan jag förstå varför det bara var jag där efter 1,5 timmes fiske och endast 7 abborrar. 

Efter ytterligare 1 timme så hade det ökat på lite i alla fall och ca: 8hg låg i baljan. 

 

Lite sent påkommet började jag förstå att det inte skulle räcka någonstans idag, även om tankarna om att det var trögt för dagen fanns.

Så jag rev upp grejerna och förflyttade mig 300-400m mot det bortre landet och satte mig mitt mellan två fiskare som satt ungefär 150m ifrån varandra.

Det nappade direkt i första hålet på trekroken och den sista 1,5 timmen var riktigt bra för min del och jag lyckades fiska mig upp till 3,3kg vilket räckte till en 6:e plats i Herrsenior. Dessvärre var det bara 4st som kvalade direkt från DM och 3(4?) ifrån serien. Men en bra platssiffra i bagaget till de 2 sista deltävlingarna i serien. Där K-O Wikström och Jörgen Storm ligger bäst till just nu.

 

Bäst för dagen blev Björn Hols, Skinnkroken på 4,7kg. 2:a i herrsenior blev Lars Jansson på 4,3kg och 3:a blev Per Gref på 3,9kg. Båda två ifrån Falubygden. Den sista platsen till SM knep Anders "Laxen" Axelsson på 3,8kg. "Laxen" som är ute på isarna igen trots strålbehandlingar och sjukdom. Riktigt roligt att se dig igen!

 

Herrveteran vanns utav Lars Gullstrand, Linghed på 4,4kg. 

 

Äldre Herrveteran vanns utav Bernt Johansson, Falubygden på 4,2kg.

2:a var Jan-Olov Lindgren och är därmed även han klar för nästa års SM.

 

Så individuellt blir det många hemmafiskare att hålla koll på nästa år!

 

Det var även Lag-DM idag och där stod vårt lag ifrån Falubygden för en av pimpelhistoriens största blunders. Då vi endast skrev med 3 av 4 fiskare i vårt lag på startkortet. 

Mitt namn stod inte med och istället för en övertygande seger på 12,3kg så blev Per Gref, Lars Jansson och Jörgen Danielsson 3:a på 9kg.

Lite bittert för oss alla fyra då det var ett hemma-SM som stod på spel!


Vann lagtävling istället gjorde då Ovansiljan med sitt rutinerade manskap med "Laxen" Axelsson, Stefan Gren, Kenneth Lilja och Jörgen Storm. Lite kuriosa om det laget är att de har 4 individuella Herrsenior-guld i SM. Dessutom har Stefan Gren en Lagseger, hur det är med de andra 3 om de har Lag-guld vet jag inte?

 

Falubygden fick i alla fall ett Herrveteranlag till SM som hade den högsta lagvikten för dagen på 11,6kg då det blev som det blev för oss.

 

Det var allt ifrån dagens DM och det är nya tag nästa helg då det är DM-serie igen och Smedjebacken håller i trådarna.

 

I morgon blir det KM-serie del 2 med Falubygden. Vilket kan bli nog så hårt!

 

/Erik 

Pimpelsport

Etiketter: tävlingsrapport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln