Slaget om Runn

Äntligen är dags för en av årets höjdpunkter. Åtminstone är det de för oss här i södra dalarna. Ösjön och Borlängemästerskapet på lördag samt Runn och Falumästerskapet på söndag. Den som har den högsta totalvikten över 2 dagar vinner slaget om Runn.

Tankarna inför helgen är många och tankar om lördagens tävling avlöser tankar om söndagens tävling. Det sägs att man ska ta en match i taget, men det är tankar på bägge dagar just nu. Men på fredag kväll så måste man börja fokusera mot lördagens tävling på Ösjön. 

Ösjön som levererade höga vikter ifjol där framförallt Nordanösundet som under senare år varit väldigt bra. Men det kom höga vikter även ifrån andra håll på sjön. Nu är det lite andra förutsättningar iår och det är rejäla mängder med snö men vattennivåerna börjar närma sig fjolårets och det måste ses som positivt. 

Runn med utgång vid Roxnäs brukar betyda nära till fiske och det är nästan så att Andersén efter en lång natts sömn i passaten bara kan kliva ur bilen för att sedan vara på kanonfiske. Men visst finns det bra ställen även längre bort i området. Det var många "långlöpare" med i toppen ifjol. Området är ju ganska lagom stort(5km långt?) och du får hålla ett ganska högt tempo i isbanorna de 30 minuter för att hinna fram.

Förhållanden på isen är dryga så länge som du inte går i isbanorna och skoterspåren.
Skoterspår finns det gott om och isbanorna går lite här och var. Så att ta sig ut och in till/från fiskeplatsen ska inte vara några som helst problem på Runn. Det kan vara lite drygare just under tävlingstiden att flytta sig mellan hålen osv.

På Ösjön är det lite sämre med isbanor. Men det går en isbana i Haganäsviken, ut mot storsund och med lite tur kanske även ner mot Nordanösundet.

Vi ses på lördag! Så får vi hålla tummarna för en rolig dag med trevlig stämning och mycket fisk!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln