Dalarna DM

Dalamästaren Gustafsson innan en Gyrostallrik Dalamästaren Gustafsson innan en Gyrostallrik


Dalarnas DM avgjordes på Björken i Grangärde, en bit ovanför Ludvika idag.
Idag skulle alltså dalarnas platser till SM delas ut, Huvud-DM som även räknas in i serien.
För egen del så hade jag skapligt utgångsläge på förhand med en 1:a och 11:a. Jag hade även en 13:e plats och det kändes som att jag var tvungen att förbättra den för att det skulle räcka till en SM-plats.
 
På förhand så hade jag planerat att jag skulle går ner en bit efter högerkanten och eventuellt fortsätta längst ner på sjön en bit in på tävlingen om det blev överfiskat på startstället. Under utgången var jag nära att vända flera gånger och gå vänster ifrån starten sett då det såg ut att bli alldeles för mycket folk åt det hållet jag var på väg.
 
Det blev ingen taktikförändring och jag började med alldeles för många och efter 50 minuter hade jag inte haft ett napp. Även om jag såg att alla andra fick fisk. Vad är det för fel tänkte jag och började bli lite stressad. Jag var tvungen att hitta på något. Mitt reservställe hade 3st andra redan intagit så jag fick ta en chansning och sticka till ett ställe som Jonas Gustafsson sa att han hade fått på en gång.
 
Sagt och gjort så gjorde jag flyttet på några hundra meter och i det andra hålet så hann jag knappt ta djupet innan jag krokade en 2hgs fisk. Den följdes av ytterligare 3-4 st och jag kände att jag började vara med igen trots den dåliga starten. Fortsatte få någon fin ibland och jag beslutade att jag skulle vara kvar och gneta på fläcken resten av tävlingen.
 
Sista timmen blev tyvärr för dålig och jag fick ihop 3,4kg på ungefär 30 fiskar. Så snittet var det inget fel på den här dagen. Vid invägning så fick jag höra att det var ganska många som hade över 4kg med Jonas Gustafsson som i topp på nästan 6kg.  De saknades alltså återigen lite för att få en riktigt bra platssiffra. Det var tight ifrån Stefan Grens andraplats på 4,8kg ner till 8:e plats i HS på 3,9kg. Jag är tveksam att jag lyckades förbättra min 13:e plats ifrån Barken och får därmed hoppas på andras misslyckande för att ta mig till SM. Tur i oturen är att de flesta som tog sig vidare i DM-tävlingen även ligger före mig i serien och med lite flyt kan det räcka för min del. Jag kan inte annat än hålla tummarna och invänta resultatet.
 
I lagtävlingen blev Ovansiljans herrlag för svåra med dryga 15kg. Det laget har 4 individuella SM-Guld, bara det är i sig otroligt. Borlänge SFK får göra Ovansiljan sällskap på 2017 års lagtväling i herrklassen.
Falubygdens herrveteraner plockade hem guldet på dryga 11kg.
 
Jag har inte mer koll än så på resultaten ifrån idag, men de lär komma ut ganska snart.
 
/Erik

Ovansiljans vinnande lag ifrån vänster. Jörgen Storm, Anders Axelsson, Kennth Lilja och Stefan Gren
Ovansiljans vinnande lag ifrån vänster. Jörgen Storm, Anders Axelsson, Kennth Lilja och Stefan Gren

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln