Kallt!

Lämnade Orsa där termometern visade -8 och lite lätt snöfall. Det började hetta till med vinterväder vid Emådalen med -10 och ett tjockt snötäcke, de sista milen till Stor-Tandsjön var att plöja sig fram efter oplogade vägar. Som tur var har vi fordon här uppe i "norr" som kan frakta oss fram vintertid.

 

Med -10 grader och blåst äntrade vi sjön och min idol för dagen blev min son Oscar som mäktade med 40 minuters fiske och rev upp styva 1,3 kg innan han gav upp.

 

Jag som blivit en "fryslort" på senare år försökte som många andra att hålla värmen uppe, sprang så gott jag nu kan mellan hålen men hade man "oturen" att få ett racerhål med 10 fiskar så var det bara att på med vantarna o köra åkerbrasa.

 

Personligen körde jag på helbrons 40mm pirk med 14-krok hela tiden, agnade en skänkel med konstgjord blodis av största modellen och fiskade på 0,5-2 meter.Hade några hål där jag fick 10-15 fiskar och när snittet på abborren ligger på 50-80 gr så biter det på lite. Detta var nog en bland de mest kylslagna tävlingar jag fiskat någonsin, kom då ihåg att förra helgen var Sveg tvungen att ställa in p.g.a tjällossning.Kontrasternas landskap lever vi i och det är jag glad över ;)

 

Hae't Gött !

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln