Rimmevik tog chansen i Norge

Jobbarperiod i Norge igen men helgen fri. Så vad gör man, jo man hoppar in i bilen och bränner iväg till Biri och Norgesmesterskapen som går på Mjøsa i år. Väl framme till Biri travbana på lördag e.m. för att kolla in lite resultat från lagtävlingen och kanske få något tips på fiskeplats m.m. Resultaten visar mycket trögt fiske med många nollor i listan. Bästa lag hade drygt 3 kg på tre man över tre timmar! Så nu är goda råd dyra. Lyckades få fram ett tips på en bra fiskesträcka av en gammal funktionär så nu var planen klar!


Söndag och dags för utgång. Jag lät den stora hopen av fiskare dra iväg för min tilltänkta fiskeplats var relativt nära starten. Börjar gå upp efter vänsterkanten och ser att det blir en lucka på ca 100 meter. Placerar mig lite strategiskt i början av luckan men inte för nära dom bakom så jag har en "egen sträcka" att fiska på. Starten går och jag börjar med tafs med tanke på gårdagens resultat. 10 meter djupt och sex små abborrar i första hålet. Två till i nästa hål varav en lite bättre. Ser att närmsta gubbe framför mig får ett par fina norsabborrar. Byter till trekrok i nästa hål och får ett par små innan det suger till i spöt och upp kommer en abborre på drygt halvkilot följt av en till lika stor och ett gäng mellan ett och två hekto innan det blev smått igen. Har nu kanske tjugotalet fisk och känner mig ännu mer taggad efter en fin start men efter ett gäng bomhål och en igentäppt lucka så får jag gå tillbaka till mina gamla hål med tafsen innan någon annan gör det. Får ett gäng små abborrar men sen är det stopp och inser att fisket är nog riktigt trögt idag med. Försöker hitta fisk på relativt oborrade områden, får någon men bara efter tiometerslinjen. Sista halvtimmen går jag tillbaka till området jag fått min mesta fisk och testar mina gamla hål igen där flertalet fiskare också provat men förgäves. Så jag börjar borra mellan mina redan tillräckligt tätt borrade hål och lyckas gneta upp tre abborrar till i tre olika hål varav den största på halvkilot innan slutskottet går. Invägning och vågen stannar på 3190g (32st) som räcker till en fjärde plats som jag känner mig riktigt nöjd med. Grattis till Lucian Jurac som kan titulera sig som Norgemästare på sina 8 kilo.

Resultat

Vi ses på pimelisarna! Anders Rimmevik 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln