PMC 14, 15 och totalen

Vinnare av PMC 2019: Thomas Axelsson. Vinnare av PMC 2019: Thomas Axelsson.

Det var Särnaharren som stod värd för de två sista deltävlingarna i PMC då de i sista stund hoppade in och räddade oss efter att de ordinarie deltävlingarna ställts in då det saknades is på Väsbyviken. Stort tack till Bo Olsson som gentilt ställde upp!

De yttre förhållandena gick inte att klaga på med strålande solsken, någon minusgrad på morgonen och plusgrader under dagen, hård fin is med någon centimeter snö på den för mormyskafisket okända sjön Bornåsjön strax söder om Särna. De två sista PMC deltävlingarna var spännande då Thomasarna Axelsson och Nilsson fightades om vinsten där Axelsson hade ledningen inför dagens övningar med 7 poäng. Nilsson däremot hade inte fullt 7 deltävlingar än så spänningen låg tät över bygden.

Första deltävlingen, tillika Dalarnas DM3, fiskades på mellan 1,5 - 3 meters djup. Det fanns fisk lite varstans men mestadels smått. Bäst fiskade inte oväntat Thomas Axelsson som hade sin andra raka titel i PMC i sikte, Steinar Olsen kom tvåa och Kurt Mattsson på tredje plats. Thomas Nilsson hade däremot inte fiskegudarna med sig och mäktade bara med en 13:e plats.

Inför dagen och PMCs sista tävling hade Nilsson fortfarande chansen om han fiskade väl och tog en etta eller tvåa samtidigt som Axelsson bommade helt och hamnade utanför de 10 första. Fisket var liknande som i dagens första ruta, men storleken var mindre. Många upplevde dock att det var sämre fiske, dock inte P-O Liss, Marino Sanvincenti och Magnus Svensson som hämtade hem de tre första platserna.

Hur gick det mellan Thomasarna då undrar den nyfikne... Jo, Nilsson blev 8:a tätt följd av Axelsson på nionde plats vilket avgjorde årets Pimpelsport Mormyska Cup.

Årets segrare belv alltså för andra året i rad Thomas "Mr Sweden" Axelsson. Förutom ännu en inteckning i vandringspriset fick han även en NERO Sport Telescopic isborr sponsrat av ISFISKESPECIALISTEN.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln